Robot-ongeluk

24 Amazon-medewerkers in ziekenhuis door fout robot

07 december 2018 22:53 Aangepast: 07 december 2018 23:05

Vierentwintig Amazon-medewerkers zijn deze week in het ziekenhuis beland nadat een robot in een magazijn per ongeluk een bus met anti-berenspray open scheurde.

Eén van de 24 gewonde Amazon-medewerkers werd woensdag in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. Nog eens 30 medewerkers werden op locatie behandeld, meldden Amerikaanse media. In het Amazon-warenhuis in de stad Robbinsville in New Jersey werken zo'n drieduizend mensen. 

Amazon verkoopt in de VS anti-berenspray, dat vergelijkbaar is met pepperspray, maar dan bedoeld is om agressieve beren in het wild mee te verjagen. Een Amazon-robot zou per ongeluk een gat in een bus van iets meer dan 200 gram met de spray hebben geprikt, waardoor het goedje in één keer vrij kwam in het afgesloten warenhuis. De bus bevatte onder andere een concentratie van capsaïcine, een stof die onder meer in rode pepers voorkomt.

Onveilige magazijnen

Amazon gebruikt in zijn distributiecentra en magazijnen een reeks van robots en machines om goederen in te pakken of te verplaatsen. De webwinkelreus ligt regelmatig onder vuur vanwege de slechte arbeidsvoorwaarden en gevaarlijke werkomstandigheden.

De belangengroep National Council for Occupational Safety and Health, die zich onder andere sterk maakt voor veilige werkplekken, plaatste Amazon samen met Tesla op de 'Dirty Dozen'-lijst van de meest gevaarlijke werkplekken in de VS.

Onlangs vielen er twee doden toen een 15 meter hoge muur van een Amazon-magazijn instortte door slecht weer.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Robotviervoeter moet ook kunnen springen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van