Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
LG G7 ThinQ

LG heeft oplossing voor onbruikbare G7-telefoons

06 december 2018 19:59 Aangepast: 06 december 2018 20:00

LG heeft een oplossing voor de vastlopende LG G7 ThinQ-smartphones van T-Mobile-klanten. De fabrikant vroeg eerder deze week de onbruikbaar geworden toestellen op te sturen voor reparatie. De telefoons zijn volgens LG meestal met behoud van data te repareren.

Voor veel T-Mobile-klanten werd hun LG G7 ThinQ sinds afgelopen zaterdag onbruikbaar na een software-update: de smartphone bleef alsmaar herstarten. LG riep vervolgens gebruikers op hun onbruikbare toestel op te sturen voor een gratis reparatie. LG zegt nu dat de telefoons met behoud van de gegevens weer zijn te repareren.

"We kunnen nu melden dat de eerste toestellen alweer, volledig hersteld, onderweg zijn naar de eigenaars en dit in de meeste gevallen met behoud van data is", aldus Jeroen Peeters van LG Benelux aan Bright. 

LG raadt gebruikers af om zelf te proberen hun smartphone te repareren, vanwege het risico op permanent verlies van de gegevens op het toestel. "Wij raden iedereen die nog steeds problemen ondervindt met zijn of haar toestel aan deze zo snel mogelijk aan te melden ter reparatie", zegt Peeters. "Ook willen we vragen aan gebruikers niet zelf aan de slag te gaan met een zogeheten ‘harde softwarereset’. De kans bestaat dan dat gegevens definitief verwijderd worden."

Gebruikers die de update die de problemen veroorzaakte nog niet hadden geïnstalleerd, kunnen het beste de nieuwe update (V10p) uitvoeren. Die is volgens LG '100 procent veilig'. "Gebruikers die hiervoor een melding krijgen kunnen deze update het beste uitvoeren. Zij hoeven het toestel dan niet op te sturen", aldus Peeters.

De LG G7 ThinQ kwam in mei op de markt en is het topmodel onder de LG-smartphones.  

Eerste indruk: LG G7 ThinQ

Volg Bright op YouTube voor meer gadgetvideo's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

LG: klanten moeten onbruikbare telefoon opsturen voor reparatie

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore