Ga naar de inhoud
Britten als eerste

OnePlus kondigt 'eerste 5G-telefoon in Europa' aan

Het Chinese telefoonmerk OnePlus zegt binnenkort als 'eerste in Europa' een 5G-smartphone op de markt te brengen. OnePlus lanceert het toestel voor de snellere 5G-netwerken over enkele maanden in het Verenigd Koninkrijk.

OnePlus werkt voor de introductie van zijn eerste 5G-smartphone samen met de Britse provider EE, onderdeel van de BT Group. Dat maakte OnePlus-ceo Pete Lau woensdagavond bekend. Met de nieuwe 5G-netwerken zijn hogere datasnelheden mogelijk. In 2019 krijgen zestien Britse steden een 5G-netwerk van EE.

Nieuwe chip

Volgens OnePlus-ceo Pete Lau is zijn bedrijf straks de eerste in Europa met een 5G-smartphone voor consumenten. Een exacte introductiedatum heeft het toestel, waar OnePlus sinds 2016 aan werkt, nog niet. De telefoon werkt met de nieuwe Qualcomm-chip Snapdragon 855. Verdere specificaties en de prijs zijn nog niet bekend. 

Om de belofte na te komen, moet OnePlus het 5G-toestel binnen enkele maanden lanceren. Er zijn namelijk meer kapers op de kunst. Onder andere Samsung, Huawei, Oppo en Xiaomi willen in 2019 hun eerste smartphones met ondersteuning voor 5G-netwerken introduceren in Europa.

Nederland: wachten op 5G-veiling

In Nederland is het nog wachten op de veiling van 5G-frequenties, die in 2019 moet plaatsvinden. De eerste 5G-netwerken in Nederland worden momenteel getest in onder meer Groningen, Amsterdam, Drenthe, de Rotterdamse haven en Noord-Brabant. 

De Europese Commissie waarschuwde Nederland onlangs dat ons land de EU-afspraken over een snelle invoering van 5G niet dreigt na te komen.  

Test
Lees ook
Test mislukt: eerste 5G-netwerk in de VS nog niet zo snel
Brussel
Lees ook
Brussel maant kabinet: vertraging invoering 5G dreigt

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's