Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Met 'Audio AR'

Praten tegen je zonnebril: Bose lanceert slimme brillen

05 december 2018 09:08 Aangepast: 05 december 2018 09:12

Fabrikant Bose lanceert twee slimme zonnebrillen met ingebouwde speakers en microfoontjes. Je kunt er muziek mee luisteren, telefoongesprekken voeren en slimme assistenten gebruiken.

Bose brengt in januari zijn slimme zonnebrillen Frames op de markt, zo maakte de fabrikant dinsdag bekend. De brillen zijn bedoeld als een alternatief voor draadloze oordopjes. Je kunt ze gebruiken om te communiceren met de spraakassistenten Siri en Google Assistent. De brillen zijn te bedienen via een aanraakgevoelig gedeelte in de rechter brillenpoot.

Volgens Bose komen er speciale audio-apps die informatie en geluiden laten horen die bij je omgeving passen. Dat noemt Bose 'audio augmented reality'. Het bedrijf maakt daar in maart meer over bekend.

De Bose-brillen zijn niet veel zwaarder dan normale zonnebrillen (45 gram) en verschijnen in twee versies, met ronde en rechthoekige frames. Muziek luisteren is 3,5 uur lang mogelijk op een volle batterij. De standby-tijd is 12 uur.. De Frames zijn te koop voor 199 dollar. In het voorjaar van 2019 komen ze ook in Europa op de markt.

Snapchat Spectacles

Snapchat heeft de afgelopen jaren al meerdere versies van zijn camera-zonnebril Spectacles gelanceerd. De Spectacles zijn vooral bedoeld om foto's en filmpjes te maken. De Bose-brillen hebben geen cameraatjes. 

Een groot verkoopsucces waren de Snapchat Spectacles tot nu toe niet. Snapchat zou ook werken aan een nieuwe versie met augmented reality. 

Volg Bright op YouTube voor meer gadgetvideo's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Google Glass helpt autistische kinderen met herkennen emoties

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore