Review

Dit handige cameraatje is de schattigste gadget van 2018

05 december 2018 15:26 Aangepast: 06 december 2018 09:08

De nieuwe actiecamera DJI Osmo Pocket is behalve erg gebruiksvriendelijk en stabiel ook een dot van een gadget. Bram van Dijk testte hem voor Bright.

Toen ik de eerste keer de DJI Osmo Pocket aanzette, omringd door Bright-collega's, klonk er een collectieve 'ahhh' over de redactievloer. Met een Wall-E-achtige blik kijkt de mini-camera je aan, met een nieuwsgierige blik in zijn ogen, gepaard met heerlijke mechanische geluiden, klaar om aan de slag te gaan. 

Gadgets en robots die kleiner zijn dan dat je verwacht, hebben altijd een onschuldigheid over zich heen hangen. Denk aan de mini-printer Little Printer of de mini-robothond CHiP. De Osmo Pocket geeft met z'n 12 bij 3 bij 4 centimeter precies hetzelfde gevoel en heeft daar niet eens een gezichtje voor nodig. 

Soepele 4K-video's

Door de grootte heb je de neiging om de camera te onderschatten. De specificaties zijn namelijk dik in orde. Hij filmt in 4K met 60 frames per seconde, maakt 12 megapixel foto's. Dit doet hij met een 1/2.3 inch sensor en een pixelgrootte van 1.55 μm. De maximum batterijduur is 140 minuten. Dan kan je niet de accu verwisselen, maar moet je het via USB-C opladen. 

De gimbal heeft drie assen en werkt voortreffelijk: je moet echt je best doen om scheef te filmen. Je kunt hem iemand of iets laten volgen (werkt niet in 4K), een timelapse opnemen of in slowmotion filmen. Ook kan je een 180 graden panorama of fisheye-achtige panorama schieten.

Wat prijzig

Het enige wat niet te onderschatten is, is de prijs. Met 359 euro voelt de Osmo Pocket wat aan de dure kant, ook omdat de kwaliteit van het beeld in donkere omstandigheden een beetje tegenvalt. Het zijn niet de beelden die we gewend zijn van de drones van DJI.

Daar komt bij dat als je je Pocket als actiecamera wil gebruiken, of als je meer opties wil, je eigenlijk niet ontkomt aan het bijkopen van accessoires. Zo kan je een statief kopen, een draadloze connector om je telefoon te verbinden en een adapter zodat je een microfooningang hebt. Hartstikke handig, maar je bent zo weer 200 euro verder.

Beter met je telefoon

Wel standaard in de doosje is een adapter om de camera direct aan je telefoon aan te sluiten, zowel USB-C (Android) als Lightning (iPhone). Daarmee zie je veel beter wat je aan het filmen bent en heb je meer instellingen tot je beschikking.

Wat dan wel weer tegenvalt, is dat je de camera met twee handen moet vasthouden als je een telefoon hebt aangesloten. Het systeem komt een beetje gammel over.

Voor vloggers

Met de DJI Osmo Pocket steel je show op elke vakantie, concert en feestje. Dit cameraatje heeft genoeg opties, zoals slowmotion, panorama en timelapse, om elke vlog op te vrolijken. Als gimbal (stabilisator) werkt hij voortreffelijk en de beeldkwaliteit is beter dan je van een minicamera verwacht.

Voor de echte pro's schiet de Osmo Pocket tekort, maar dit is wel de schattigste gadget van 2018.

Bekijk onze videoreview. Wat vind jij ervan? Laat het weten in de comments.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Eerste indruk: DJI Osmo Pocket is rivaal voor GoPro

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Getest: hoe goed is de nieuwe GoPro-camera?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van