Handig

Skype gaat gesprekken live ondertitelen en vertalen

04 december 2018 10:12 Aangepast: 04 december 2018 10:13

Binnenkort kan je in Skype lezen wat er wordt gezegd. PowerPoint krijgt ook live ondertiteling tijdens presentaties.

Microsoft wil het nog makkelijker maken om via Skype te communiceren met mensen die andere talen spreken. Maandag kondigde het bedrijf aan dat het live ondertiteling toevoegt aan Skype, voor zowel een-op-een-gesprekken als voor groepsgesprekken. Het maakt niet uit of het een audio- of videogesprek is.

Dit betekent dat er onder in het scherm live een transcript meeloopt van wat er wordt gezegd. Volgens Skype wordt het zo met name voor dove en slechthorende mensen makkelijker om gesprekken te volgen. De live ondertitels zijn in te stellen via het menu in een Skype-gesprek. 

Vertalen

Daar komt bij dat Skype binnenkort ook de mogelijkheid biedt om deze ondertitels direct te vertalen. Meer dan twintig talen worden direct geïmplementeerd. Het is niet duidelijk of daar ook de Nederlandse taal bij zit. 

Enkele jaren geleden kreeg Skype al een vertaalfunctie, waarbij een robotstem als tolk werkt. 

PowerPoint

Microsoft gaat live ondertitelen ook verwerken in PowerPoint. Vanaf januari 2019 wordt het mogelijk om tijdens het geven van de presentatie PowerPoint direct jouw uitgesproken woorden als ondertitels onder de slide te zetten. Ook hierbij wordt het mogelijk om dit direct in een ander taal te vertalen.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Live Google-vertalingen nu ook op headsets met Assistent

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van