Datalek

Hackers stelen privégegevens 500 miljoen gasten Marriott-hotels

30 november 2018 13:28 Aangepast: 11 april 2019 17:05
Beeld © Getty

Hackers hebben de privé-informatie van 500 miljoen gasten van de Marriott-hotels gestolen. Het gaat onder andere om e-mailadressen, creditcardgegevens en paspoortnummers, en het is zeer waarschijnlijk dat er ook Nederlandse klanten getroffen zijn.

Dat meldt Marriott op zijn website. De hack is op 19 november ontdekt, maar de criminelen hadden al in 2014 ingebroken in de database van Starwood, één van de dochterondernemingen van Marriott. 

Onder andere W Hotels, Sheraton en Westin maken deel uit van de Starwood-hotels. Vanaf vandaag stuurt Marriott e-mails naar getroffen hotelgasten. Het is nog niet duidelijk wie er achter de hack zit.

Creditcardgegevens

Naast volledige namen en woonadressen gaat het ook om telefoonnummers, paspoortnummers en versleutelde creditcardgegevens. Het is onduidelijk of het de criminelen lukt om de versleuteling van de creditcardgegevens te kraken.

Ook hebben de criminelen informatie als de geboortedatum, het geslacht en de reserveringsdatum van de gasten gestolen. "We betreuren ten zeerste dat dit incident is gebeurd", zegt Arne Sorenson, ceo van Marriott. "We hebben onze gasten en onszelf tekort gedaan."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van