Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Telecompaper

‘Miljoen Nederlanders verwijderen Facebook-app’

30 november 2018 12:12 Aangepast: 30 november 2018 17:52
Beeld © Getty Images

In negen maanden tijd hebben 1,1 miljoen Nederlanders de Facebook-app van hun smartphone verwijderd.

Dat valt althans op te maken uit onderzoek van Telecompaper. Volgens de marktonderzoeker stond de Facebook-app eind vorig jaar nog bij 74 procent van de Nederlanders op hun smartphone. In het derde kwartaal van dit jaar was dat gedaald naar 68 procent.

Ook de Facebook Messenger is dit jaar minder populair geworden. De app stond aan het eind van het derde kwartaal geïnstalleerd op 56 procent van de smartphones. Eind vorig jaar was dat nog bij 62 procent. Een andere app van Facebook mag zich wel in een toenemende populariteit verheugen: de installaties van Instagram namen met 4 procentpunt toe.

Eerder dit jaar constateerde Telecompaper al dat kinderen tussen de 12 en 15 jaar de afgelopen jaren veel minder gebruik zijn gaan maken van de Facebook-app. In 2014 had nog 80 procent van de kinderen de app op zijn telefoon, eind vorig jaar was dat al afgenomen tot minder dan de helft.

Arjen Lubach

Facebook heeft het afgelopen jaar te kampen met veel negatieve publiciteit. De verslavende werking van het sociale netwerk, privacy-schandalen en nepnieuws hebben er allemaal voor gezorgd dat menigeen wat kritischer is gaan kijken naar Facebook.

In april van dit jaar riep Arjen Lubach de kijkers van Zondag met Lubach op om hun Facebook-account te verwijderen. Zelf gaf de komiek het goede voorbeeld, dat vermoedelijk door zo’n tienduizend mensen werd gevolgd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Minder Nederlandse kinderen hebben Facebook-app'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore