Apple reageert

'iPhone XR verkoopt het beste van alle iPhones'

29 november 2018 12:39 Aangepast: 29 november 2018 19:07
De iPhone XR Beeld © Bright

De iPhone XR is volgens Apple 'sinds de dag dat hij beschikbaar is elke dag de populairste iPhone'.

Vice-president product marketing Greg Joswiak van Apple zegt dat in gesprek met CNET. Daarmee lijkt Apple te reageren op recente verhalen dat de iPhone XR minder goed zou presteren dan het bedrijf had verwacht. Apple zou de productie van het toestel niet hebben opgeschaald en in plaats daarvan zelfs de iPhone X van vorig jaar weer in productie hebben genomen, vertelden toeleveranciers.

Apple heeft sinds het verschijnen van de iPhone XS, XS Max en iPhone XR nog niets gezegd over de verkoopprestaties van de toestellen. Niet eerder waren nieuwe iPhones zo duur; het instapmodel kost nu 859 euro, 59 euro meer dan het duurste instapmodel vorig jaar.

Verkoopcijfers geheim

In het vervolg stopt Apple ook met het vermelden van verkoopcijfers van zijn iPhones. Dat deed het bedrijf in tegenstelling tot concurrenten de afgelopen jaren nog wel. Maar verkoopaantallen zijn volgens Apple-ceo Tim Cook steeds minder relevant, nu de prijs per verkochte iPhone stijgt.

Het is in dat opzicht ook moeilijk te beoordelen hoeveel exemplaren van de nieuwe iPhones er daadwerkelijk worden verkocht: presteert de iPhone XR goed, of presteren de andere toestellen slecht?

Rond de iPhone X gingen vorig jaar vergelijkbare geruchten rond en dat toestel bleek uiteindelijk een succes. Hoewel Apple minder iPhones verkocht, zorgde de iPhone X dankzij zijn hogere prijs voor een recordomzet en recordwinst voor Apple.

Tim Cook waarschuwde vorig jaar ook al dat berichten van toeleveranciers geen volledig beeld geven van het succes van iPhones.

Volg Bright op YouTube voor meer gadgetvideo's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Hoe toonaangevend zijn de nieuwe iPhones?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van