Osmo Pocket

Eerste indruk: DJI Osmo Pocket is rivaal voor GoPro

30 november 2018 14:48 Aangepast: 01 december 2018 17:27
Bright testte de DJI Osmo Pocket na de presentatie in New York

Met de kleine, gestabiliseerde mini-camera Osmo Pocket gaat DJI de concurrentie aan met GoPro, de grootste fabrikant van actiecamera's. Bright testte de mini-camera na de aankondiging in New York.

Het Chinese merk DJI is vooral bekend vanwege zijn drones, maar het bedrijf maakt ook al langer gimbals, apparaatjes die camera's en smartphones stabiliseren zodat de video's er vloeiender uitzien. Nu komt DJI met een kleine, gestabiliseerde actiecamera, de Osmo Pocket.

Met de mini-camera schiet je vanuit de hand soepele beelden. Hij heeft een 1/2.3 inch sensor, maakt 4K-video's met 60 frames per seconde en schiet 12 megapixel foto's. De accuduur is 140 minuten.

GoPro Hero 7

Met zijn prijskaartje van 359 euro is de Osmo Pocket een directe concurrent voor GoPro's laatste actiecamera, de GoPro Hero 7, die 429 euro kost. In tegenstelling tot de grotere DJI Osmo-camera's die tot nu toe verschenen, is de Pocket wel geschikt om bijvoorbeeld aan kleding of helmen te bevestigen. Waar DJI mechanische beeldstabilisatie gebruikt, past GoPro zijn elektronische HyperSmooth-stabilisatie toe.

De Osmo Pocket past gemakkelijk in je broekzak. De kleine gimbal heeft twee ingebouwde microfoontjes en een minuscuul 1 inch touchscreen, voor het bekijken van beelden en het aanpassen van instellingen. Android-telefoons of iPhones zijn via usb-c aan het apparaatje te bevestigen. Vervolgens zijn allerlei instellingen via een app op de telefoon aan te passen. 

DJI komt ook met een reeks accessoires voor de Osmo Pocket, waaronder een waterdichte case, een mount, een wifi-controller en een 3,5 mm-adapter voor externe microfoons.

Priegelwerk

Bright was in New York bij de presentatie van DJI. De Osmo Pocket is een fijn handzaam apparaatje en ziet er bijna aandoenlijk uit. Helaas zorgt het piepkleine touchscreen soms voor priegelwerk, maar gelukkig is het menu wel overzichtelijk en makkelijk te bedienen. De opzetadapters (lightning en USB-C) die in de verpakking meegeleverd worden zijn klein en makkelijk kwijt te raken. Je telefoon zit enkel via de connector vast aan de Osmo Pocket, waardoor hij wellicht niet in alle situaties even stevig blijft zitten. 

Beeldkwaliteit

Video's zijn stabiel en van goede kwaliteit. De beelden zien er veel beter uit dan die gemaakt met een smartphone-camera. Maar in donkere lichtomstandigheden laat de kwaliteit nog wat te wensen over. De kijkhoek van 80 graden is ook wat aan de kleine kant.

Gezien de prijs lijkt de DJI Osmo Pocket een interessante camera voor onderweg te worden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van