Niet in Nederland

Betaaldienst Apple Pay beschikbaar in België

28 november 2018 12:29 Aangepast: 28 november 2018 12:31

In België is Apple begonnen met het aanbieden van zijn betaaldienst Apple Pay, in samenwerking met de bank BNP Paribas Fortis.

De bank presenteerde de samenwerking met Apple Pay woensdag. Ook is er een Belgische pagina voor Apple Pay beschikbaar op de Apple-site. Hoewel vooralsnog alleen klanten van BNP Paribas Fortis gebruik kunnen maken van Apple Pay, volgen er later meer Belgische banken.

Betalen met iPhone of Apple Watch

Met Apple Pay kunnen klanten hun pinpas en/of creditcard koppelen aan hun iPhone. Daarna kan er met een iPhone of Apple Watch contactloos worden betaald bij vrijwel alle winkels waar je ook contactloos met een pasje kan betalen. Ook kan Apple Pay in de Safari-browser op iOS en Mac gebruikt worden om snel aankopen te doen.

In Nederland is Apple Pay nog steeds niet beschikbaar. Apple introduceerde de dienst voor het eerst eind 2014. Inmiddels is Apple Pay is in veel Europese landen al beschikbaar, zoals in Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Finland, Ierland, Italië, Noorwegen, Polen, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Zweden, Zwitserland en zelfs in Vaticaanstad.

Willen de Nederlandse banken niet?

RTL Z deed onlangs een rondgang langs de Nederlandse banken, met de vraag waarom Apple Pay hier nog niet beschikbaar is. De banken hebben geen duidelijk antwoord op die vraag. Ook het vergelijkbare Google Pay is in Nederland nog niet beschikbaar.

De banken wijzen op andere mogelijkheden van contactloos betalen, waardoor Apple Pay in Nederland niet van toegevoegde waarde zou zijn. Over eventuele onderhandelingen willen zowel de banken als Apple niets kwijt, waardoor het gissen blijft.

Toch lijkt de bal bij de banken te liggen: Apple Pay en Google Pay zijn inmiddels zo ruim beschikbaar in Europa, dat de afwezigheid in Nederland begint op te vallen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Waarom we nog niet kunnen betalen met Apple Pay en Google Pay

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Betalen met Garmin-smartwatches in Nederlandse winkels

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van