Ga naar de inhoud
Tech

Deze Nederlandse series komen op Netflix

Beeld © @IMDb

De NPO en Netflix zijn gaan samenwerken. Het gaat om een experiment waarbij Netflix Nederlandse dramaseries gaat aanbieden. En dat is goed nieuws voor de mensen die de pareltjes van eigen bodem hebben gemist. We hebben de series op een rijtje gezet.

De Affaire 

De eigenzinnige onderzoeksjournalisten Dana Lievens (Kiki van Deursen) en Tom Waardenburg (Peter Blok) werpen in elke aflevering nieuw licht op een bestaande, geruchtmakende affaire. In deze gedramatiseerde interpretatie van journalistieke kwesties proberen ze doofpotten te lichten en de onderste steen boven te krijgen. Luisteren de Amerikanen ons af? Hoe zit het met de atoomgeheimen van Iran? 

Bellicher 

Hoe bestrijd je iemand die jouw identiteit gebruikt? Michael is 's nachts getuige van een raadselachtig auto-ongeluk met fatale afloop. Na te zijn verhoord, wordt hij tot zijn stomme verbazing aangehouden. Waarom is niet duidelijk, maar de politie is ervan overtuigd dat ze hem moeten hebben. Alles wat Michael zegt, lijkt zich tegen hem te keren. Hij wordt overgebracht naar een politiebureau in het Westland, waar hij te maken krijgt met een bizarre aanklacht, twee spijkerharde rechercheurs en een advocate die hem niet gelooft. 

Oh
Lees ook:
Oh nee! Al deze titels verdwijnen van Netflix

La Famiglia

Een spannende dramaserie over een Nederlands-Italiaanse familie die niet alleen met cultuurverschillen te maken heeft, maar ook angstvallig een geheim probeert te verbergen. Het runnen van het Italiaanse restaurant gaat goed, alleen hebben Giancarlo en Pasquale ook de deal gesloten dat ze vanuit de kelder van het restaurant een incassokantoor kunnen runnen. En daar gaat lang niet alles volgens de regels.

Vuurzee 

In de eerste reeks van deze psychologische thriller was Boedzand in rep en roer door de raadselachtige verdwijning van Yasmin. Aan het begin van de tweede serie lijken de stofwolken net weer enigszins op te trekken als er een verbijsterend bericht binnenkomt: de officier van justitie kan de verkrachtingszaak tegen Peer niet rondkrijgen en seponeert. Peer komt vrij.​​​​​​

 

Nieuwe
Lees ook:
Nieuwe Netflix-serie ideaal voor zeemeerminliefhebbers

Johan

Tot 31 december is de serie Johan te zien op Netflix. Wanneer Johan Cruijff (1947-2016) een hartaanval krijgt en met spoed wordt geopereerd in het ziekenhuis, flitst zijn leven aan hem voorbij. De serie is een eerbetoon aan en tegelijkertijd een gedramatiseerde interpretatie van het leven van de beste Nederlandse voetballer ooit.

Vanaf 1 januari

Overspel

De ambitieuze fotografe Iris Hoegaarde is getrouwd met officier van justitie Pepijn van Erkel. Samen hebben ze een zoon. Via haar werk als fotografe komt Iris in contact met advocaat Willem Steenhouwer. Het duurt niet lang voordat de twee een affaire beginnen. Steenhouwer is werkzaam voor zijn schoonvader Huub Couwenberg, een bouwondernemer die verdacht wordt van louche zaken. Het Openbaar Ministerie, met name Pepijn van Erkel, probeert een zaak tegen hem te krijgen. Wanneer Willem en Iris dit ontdekken, groeien ze nog meer naar elkaar toe.

Releasedatum
Lees ook:
Releasedatum Prison Break seizoen 5 op Netflix bekend

Als de dijken breken

De serie speelt zich af tijdens een hedendaagse watersnoodramp in het westen van Nederland. Hierbij komt ook een deel van Vlaanderen onder water te staan. Dit alles is veroorzaakt doordat de kustwering bezwijkt onder een gruwelijke storm. De serie volgt ruwweg vijf verhaallijnen.