Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Koers bitcoin duikt weer onder de 4000 dollar, sleept anderen mee

26 november 2018 11:30 Aangepast: 26 november 2018 18:54
Sinds januari is de koers van bitcoin met ruim 70 procent gedaald. Beeld © Getty

Het negatieve sentiment rond cryptomunten zoals bitcoin, ether en ripple blijft de koersen drukken. De prijs van een bitcoin, verreweg de belangrijkste digitale munt, zakt vandaag weer onder de 4000 dollar.

De afgelopen anderhalve week hebben bitcoinbezitters flink wat geld verloren. Gisteren daalde de prijs van een bitcoin zelfs even tot onder de 3500 euro. Later herstelde de koers wat, maar deze staat nu toch weer onder de 4000 dollar.

Ripple en ether

Bitcoin sleept in zijn kielzog ook andere munten mee. Zo was een ether gisteren nog maar iets meer dan 100 dollar waard. De situatie is inmiddels iets bijgetrokken voor deze munt. De koers staat nu op het niveau van vorig jaar medio mei.

Ook houders van ripple lijden. De prijs was gisteren rond het middaguur gezakt tot ruim 0,32 dollar, het laagste niveau sinds september dit jaar. Inmiddels is een ripple circa 0,37 dollar waard.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Didi stak al zijn geld in bitcoin, maar wordt niet nerveus van crash

Koers -70 procent dit jaar

De totale waarde van alle bitcoins is nu minder dan 69 miljard dollar. Vorige maand was dat nog 100 miljard dollar. Dat betekent een daling van meer dan 30 procent. Sinds januari is de koers met ruim 70 procent gedaald. In vergelijking met de top van medio december vorig jaar is er zelfs 80 procent van de koers af.

Die koersdaling komt in de buurt van de daling van 84 procent tussen 2013 en 2015 en die van 93 procent in 2011, schrijft persbureau Bloomberg. De prijzen van ripple en ether, na bitcoin de twee grootste crypto's, zijn dit jaar al met 82 en 84 procent gekelderd.

Acht crypto's ruim 1 miljard waard

Er zijn nog maar acht crypto's die wereldwijd in totaal meer dan 1 miljard dollar waard zijn. Een week terug waren dat er nog 12. Een waarde van 1 miljard dollar (880 miljoen euro) komt overeen met de beurswaarde van bodemonderzoeker Fugro

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore