Ga naar de inhoud
Geen geluid

Weer problemen Windows 10-update door Intel-drivers

Beeld © Getty

Opnieuw zorgt de combinatie van Intel-drivers en de nieuwe Windows 10-update voor problemen. Microsoft heeft de installatie op mogelijk getroffen pc's daarom geblokkeerd.

Zo groot als de eerste keer dat Microsoft begon met de verspreiding van de update lijken de problemen deze keer niet te zijn. Destijds klaagden verscheidene Windows 10-gebruikers dat ze na het installeren van de update bestanden waren kwijtgeraakt. Microsoft besloot daarop de uitrol van de update stop te zetten.

Stilte

Hoewel de echt grote problemen nu zijn verholpen, verloopt ook de nieuwe ronde voor de Windows 10-update niet vlekkeloos. Volgens Microsoft kan er op sommige computers sprake zijn van een audio-bug.

Getroffen gebruikers krijgen geen geluid uit een monitor of tv die ze via hdmi, usb-c of DisplayPort hebben aangesloten op hun computer. Bij de pc’s die mogelijk last hebben van dit probleem, heeft Microsoft de installatie van de update nu geblokkeerd.

Schuld van Intel

De Windows-maker legt de schuld voor de nieuwe problemen bij Intel. De chipfabrikant zou per ongeluk display-drivers hebben verspreid onder pc-fabrikanten, zoals HP en Dell. De betreffende drivers (versies 24.20.100.6344 en 24.20.100.6345) zetten een functionaliteit aan die Windows niet ondersteunt.

Tegenover The Register laat Intel weten met Microsoft naar een oplossing te zoeken. "We werken samen met Microsoft om deze meldingen te verifiëren en zullen meer informatie delen zodra we die hebben."

Handleiding

Microsoft heeft een handleiding online gezet voor gebruikers die willen checken of hun pc getroffen is door de nieuwe audio-bug.

Update
Lees ook
Update Windows 10 niet te installeren vanwege Intel-chip
Uitrol
Lees ook
Uitrol grote Windows 10-update hervat na problemen

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl