Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Terug van weggeweest

'Apple begint weer met productie van iPhone X'

23 november 2018 09:29 Aangepast: 23 november 2018 09:29

Met de introductie van de iPhone XS en XS Max stopte Apple met de productie van het vorige topmodel, de iPhone X. Maar het lijkt er nu op dat Apple het toestel toch weer gaat maken.

Volgens The Wall Street Journal start Apple de productie van de iPhone X weer op. De reden: Apple is contractueel verplicht om een vast aantal oled-schermen af te nemen bij Samsung. Nu de vraag naar de nieuwe smartphones van Apple tegenvalt, zou het bedrijf de oled-schermen willen gebruiken voor een nieuwe batch iPhone X-toestellen.

De productie van de iPhone X is goedkoper dan de iPhone XS en XS Max, onder meer vanwege de lagere kosten voor de gebruikte componenten.

iPhone XR

Eerder deze week meldde The Wall Street Journal al dat Apple de productie van de iPhone XS, XS Max en de goedkopere iPhone XR heeft teruggeschroefd. Met name de vraag naar de XR zou fors tegenvallen. Apple-fans lijken eerder te kiezen voor de XS of XS Max, die geavanceerder zijn. Of voor de iPhone 8, die goedkoper is.

De zakenkrant bericht nu dat Apple de iPhone XR met korting van de hand doet aan Japanse telecomaanbieders, om zo de verkopen weer aan te jagen.

Malaise

De aanhoudende berichten over tegenvallende verkopen van zijn nieuwe toestellen lijken erop te wijzen dat Apple voor het eerst echte tegenwind ondervindt op de smartphone-markt. De cijfers over het derde kwartaal vormden daarvoor al een eerste indicatie. Met 46,9 miljoen verkochte toestellen zat Apple onder de gemiddelde verwachting van analisten, die uitgingen van 47,5 miljoen iPhones.

En daarmee lijkt ook Apple, dat in zijn eentje al jarenlang goed is voor het leeuwendeel van alle winst op de smartphone-markt, zich niet te kunnen onttrekken aan de malaise. Volgens een inventarisatie van IDC begin deze maand nemen de smartphone-verkopen wereldwijd nu al vier kwartalen op rij af.

Volg het Bright YouTubekanaal voor meer gadgetreviews

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Hoe bevalt de iPhone XS Max na een week?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore