Ga naar de inhoud
Tech

Tikkie laat je geld overmaken naar 06-nummers

Beeld © ANP

Betaal-app Tikkie maakt het mogelijk om geld proactief over te boeken naar 06-nummers. Tot nu toe kon er alleen betaald worden nadat er een betaalverzoek werd ontvangen maar dat hoeft nu niet meer.

Zo wordt het makkelijker om een rekening te delen. Degene die de rekening betaalt hoeft niet meer meerdere betaalverzoeken te versturen maar kan ook zeggen: stuur wat je schuldig bent naar mijn 06-nummer. 

Tikkie weet op welke rekening het geld moet worden gestort, omdat alle gebruikers bij de registratie van de app een telefoonnummer en bankrekeningnummer koppelen aan de app.

Net als bij een 'normale' Tikkie, krijgt de ontvanger een bericht dat iemand geld naar hem of haar heeft overgeboekt.

Testfase

Tikkie Pay; de nieuwe mogelijkheid om geld over te maken zonder een betaalverzoek, wordt nu nog getest door een kleine groep gebruikers. ABN wil het snel mogelijk maken voor meer gebruikers, maar noemt daarbij nog geen vaste datum.

Het sturen van geld via Tikkie werkt voorlopig alleen als de ontvanger ook Tikkie heeft. ABN wil de mogelijkheid op termijn ook uitbreiden naar mensen die de app niet gebruiken.

Meer dan 4 miljoen mensen maken gebruik van de betaalapp van ABN Amro. Een gemiddelde Tikkie bedraagt zo'n 30 euro. En de meeste Tikkies worden, niet geheel verrassend, op vrijdag verstuurd. Volgens cijfers van de bank betaalt 87 procent van de mensen binnen 24 uur nadat ze een Tikkie ontvangen.

Sneller afrekenen in webshops

ABN Amro maakt het ook mogelijk om bij webwinkels een product te bestellen en betalen via Tikkie, zonder dat je iedere keer je adresgegevens hoeft in te vullen of op zoek moet naar je wachtwoord.

Daarmee hoopt de bank in te spelen op een veel voorkomend fenomeen: mensen die afhaken in de laatste van het koopproces, bijvoorbeeld omdat invulformulieren veel tijd opslokken.

Als webshop deze SuperSnelBetalen-knop aanbieden, dan kun je als klant eenmalig je adresgegevens invullen in de Tikkie-app. Als je vervolgens betaalt via Tikkie, stuurt ABN Amro zowel de bevestiging van de betaling als je adresgegevens op naar de webshop waar jij je aankoop doet.