Sneller surfen

VodafoneZiggo start met gigabit-internet in Utrecht

22 november 2018 09:01 Aangepast: 22 november 2018 10:46

VodafoneZiggo start in 2020 met het invoeren van nieuwe, supersnelle internetverbindingen. Utrecht krijgt als eerste stad toegang tot het Gigabit-netwerk van de provider.

"We beginnen met Gigabit in Utrecht en de rest van Nederland volgt", aldus VodafoneZiggo donderdag. Het nieuwe netwerk bereikt straks internetsnelheden van 5 gigabit per seconde voor downloaden en 1 gigabit per seconde voor uploaden, terwijl dat nu bij de provider tussen de 150 en 200 megabit per seconde is.

"Films, video's, muziek en foto's kun je straks downloaden, uploaden en streamen in recordtempo, gemiddeld tot wel vijf keer sneller dan nu. Dat biedt ongekende nieuwe mogelijkheden'', verklaart de topman van Vodafone Ziggo, Jeroen Hoencamp.

VR-consult

Als voorbeeld noemt de provider dat artsen straks via virtual reality kunnen praten met patiënten die thuis ziek op bed liggen. 

De extra netwerkcapaciteit is ook nodig omdat het internetgebruik snel blijft groeien. Jaarlijks stijgt het datagebruik volgens VodafoneZiggo met ongeveer 40 tot 50 procent. 

Enkele providers bieden overigens via glasvezel al langer gigabit-abonnementen aan op meerdere plekken in Nederland.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Naast KPN moet ook VodafoneZiggo het vaste netwerk openstellen

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nieuwe Ziggo-mediabox met 4K aangekondigd

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van