Nieuwe Superchargers

Elon Musk belooft meer en snellere Tesla-snelladers

20 november 2018 14:44 Aangepast: 21 november 2018 10:18

Tesla-topman Elon Musk belooft het aantal Superchargers komend jaar te verdubbelen. Begin volgend jaar komt er ook een verbeterde versie van de Tesla-snellader.

In de markten waar Tesla actief is, zal 95 tot 100 procent van de bevolking daardoor een Supercharger-laadstation in de buurt krijgen, belooft Musk op Twitter. Hij meldt ook dat Tesla begin volgend jaar een nieuwe versie (V3) van zijn snellader zal introduceren die veel sneller laadt.

Vertraging

Het kan geen kwaad de beloftes van Musk met een korreltje zout te nemen. Eerder was Tesla al van plan eind dit jaar wereldwijd 18.000 Superchargers te hebben. Dat zijn er op dit moment 11.400. En eind vorig jaar had de autofabrikant ook een paar duizend Superchargers minder dan de beloofde tienduizend.

Ook de lancering van de nieuwe versie van de snellader heeft de nodige vertraging opgelopen. Aanvankelijk zou de Supercharger V3 afgelopen zomer komen, later werd dat eind 2018. Afgaande op Musks laatste tweet wordt het dus begin volgend jaar.

Hoeveel sneller de nieuwe snellader zal worden, is nog onduidelijk. De huidige versie heeft een capaciteit van 145 kW. Twee jaar geleden hintte Musk nog op een Supercharger met een capaciteit van minimaal 350 kW, maar inmiddels lijkt 250 kW meer voor de hand te liggen.

Europa

Vorige week werd al bekend dat Tesla zijn Superchargers in Europa gaat voorzien van een zogeheten CCS-stekker. Die stap kan ertoe leiden dat de autofabrikant zijn snelladers ook gaat openstellen voor andere producenten van elektrische auto's.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Tesla-snelladers mogelijk ook voor andere auto's'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Tesla's vinden zelf parkeerplek en parkeren zichzelf

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van