Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Fake-likes

Instagram neemt maatregelen tegen nepvolgers

20 november 2018 10:33 Aangepast: 20 november 2018 16:35
Beeld © iStock

Slecht nieuws voor 'influencers' die nepvolgers, fake-likes en nepreacties kopen: Instagram heeft een nieuw beleid om 'inauthentieke activiteiten' tegen te gaan.

De nieuwe maatregelen zijn gericht tegen Instagram-gebruikers die proberen hun populariteit kunstmatig te vergroten met behulp van apps van derden. Dergelijke apps voegen automatisch volgers toe en genereren likes en reacties, zodat het lijkt alsof een gebruiker heel populair is.

“Dit type gedrag is slecht voor de Instagram-gemeenschap en in strijd met onze gebruikersvoorwaarden”, stelt Instagram. Met behulp van machine learning spoort de fotodienst daarom accounts op die gebruikmaken van deze apps. De beheerders van dergelijke accounts krijgen vervolgens een bericht dat nepvolgers en nepreacties zijn verwijderd.

Wachtwoord veranderen

Bovendien vraagt Instagram die gebruikers om hun wachtwoord te veranderen. “Mensen die deze apps gebruiken, delen hun gebruikersnaam en wachtwoord. Hun accounts worden vervolgens soms weer gebruikt om inauthentieke likes, follows en reacties voor anderen.”

De fotodienst waarschuwt dat het in de toekomst mogelijk niet zal blijven bij een verzoek om het wachtwoord aan te passen. “Accounts die door blijven gaan met het gebruik van apps van derden om hun bereik te vergroten, zullen de gevolgen daarvan kunnen zien voor hun Instagram-ervaring.”

De komende weken zal Instagram meer maatregelen bekendmaken tegen nepgedrag.

Meer tech en gadgets? Volg Bright ook op Instagram

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Instagram rolt functies tegen verslaving uit

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Insta-lotgenoten: samen ziek op Instagram

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore