Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Privacy

Apple-ceo Tim Cook verdedigt deal met Google

19 november 2018 18:31 Aangepast: 19 november 2018 18:35
Beeld © ANP

Hoewel Apple-ceo Tim Cook in het verleden de nodige kritiek heeft geuit op het privacybeleid van Google, vindt hij het goed te verdedigen dat Google de standaardzoekmachine op de iPhone is.

Dat zegt de Apple-topman in een interview met Axios on HBO. "Ik denk dat hun zoekmachine de beste is", zegt Cook. Dat Apple naar verluidt een bedrag tussen de 3 en 9 miljoen dollar verdient met de deal, speelt vermoedelijk ook een rol.

De ceo wijst erop dat Apple daarnaast de nodige maatregelen heeft genomen om de privacy van zijn gebruikers te beschermen, onder meer om tracking tegen te gaan. "Het is niet perfect. Ik ben de eerste om dat toe te geven. Maar we helpen gebruikers zo wel."

Valse tegenstelling

Apple probeert zich door de aandacht voor privacy te onderscheiden van concurrenten als Google en Facebook. Vorige maand haalde Cook nog tijdens een bijeenkomst in Brussel uit naar de techbedrijven die hun businessmodel voor een belangrijk deel hebben gebaseerd op het verzamelen van gegevens van gebruikers.

In het interview met Axios zegt Cook dat wetgeving voor de techsector onvermijdelijk zal zijn. Volgens de Apple-topman, die naar eigen zeggen doorgaans geen voorstander is van overheidsingrijpen, zouden tech-bedrijven die regels moeten omarmen. Hij noemt het contrast tussen privacy en technische innovatie een valse tegenstelling.

Meer tech-video's? Volg het Bright YouTube-kanaal.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Ex-securitychef Facebook: 'Apple hypocriet over privacy'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Apple-ceo Tim Cook krijgt prijs voor inzet voor diversiteit

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore