Ruim 3 km lang

Eerste tunnel van The Boring Company is klaar

19 november 2018 09:58 Aangepast: 19 november 2018 09:57

Het graven van de eerste testtunnel van The Boring Company, de startup van Tesla-baas Elon Musk, is voltooid. Volgende maand moet de tunnel in Los Angeles opengaan voor het publiek.

Elon Musk plaatste dit weekend op Twitter een korte video van de enorme tunnelboormachine die in LA het eindpunt van de tunnel bereikt. De mijlpaal werd gadegeslagen door een groot aantal belangstellenden. Door de tunnel moeten speciale voertuigen (pods) mensen gaan vervoeren met snelheden tot 250 kilometer per uur.

Opening op 10 december

De werkzaamheden aan de tunnel begonnen in januari vorig jaar op het parkeerterrein van Elon Musks andere bedrijf SpaceX. De voorlopige eindhalte, O'Leary Station geheten, is vernoemd naar een recent overleden medewerker van SpaceX en The Boring Company, meldt Ars Technica.

De ruim 3 kilometer lange tunnel eindigt op een terrein dat The Boring Company heeft gekocht in Hawthorne. Op 10 december kan het publiek een ritje maken in de tunnel, beloofde Musk eind vorige maand.

Even verderop moet later nog een futuristische garage verrijzen die auto’s naar een ondergrondse hyperloop vervoert.

Honderden tunnels

Daarnaast is The Boring Company bezig met een bijna 6 kilometer lange tunnel van Los Angeles Metro naar het Dodger-stadion. Uiteindelijk Musk van plan om honderden tunnels onder Los Angeles te bouwen waar pods met maximaal zestien passagiers met een snelheid van 240 kilometer per uur doorheen zullen schieten.

Op die manier hoopt hij een bijdrage te kunnen leveren aan het terugdringen van de files en verkeersopstoppingen in LA. Om de aanleg van de tunnels financieel haalbaar te maken ontwikkelt The Boring Company een methode om het boren van ondergrondse tunnels goedkoper te maken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Musk toont eerste testtunnel: 'Verontrustend lang'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Tunnelsysteem SpaceX vervoert in december eerste mensen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore