Tech

Nintendo: er komt geen N64 Classic

16 november 2018 10:55 Aangepast: 16 november 2018 10:56

Het leek logisch: in navolging van de populaire mini-versies van de klassieke spelcomputers NES en SNES zou Nintendo ook een 'N64 Classic' uitbrengen. Maar de retro-console komt er niet.

Dat zegt de ceo van Nintendo Amerika, Reggie Fils-Aimé, in een interview met Kotaku. “Ik zou nooit iets compleet uitsluiten, maar ik kan wel vertellen dat een N64 Classic niet staat gepland.” Een tegenvaller voor gamers met jeugdsentiment die na het opduiken van 'gelekte foto's' van de N64 Classic hadden gehoopt op een nieuwe retro-console.

Wie terugverlangt naar oude games lijkt zijn hoop nu te moeten vestigen op de abonneedienst Nintendo Switch Online. “Dat wordt de plaats waar je onze klassieke games kunt spelen”, aldus Fils-Aimé. Vooralsnog is Nintendo echter behoorlijk traag met het geschikt maken van oude spellen voor de Switch. “Daar werken we heel hard aan”, bezweert Fils-Aimé echter.

Gat

Dat Nintendo eerder wel retro-versies van de NES en SNES uitbracht, was volgens Fils-Aimé om het gat te vullen dat er viel tussen de Wii U en de Nintendo Switch. De twee retro-consoles waren een groot succes en zeker de NES Clasic was eind 2016 al snel uitverkocht.

De NES Classic wordt geleverd met twee controllers en 30 vooraf geïnstalleerde spellen, zoals Donkey Kong, Zelda, Metriod en Super Mario Bros. De SNES Classic bevat 21 geïnstalleerde games, waaronder Super Mario World en The Legend of Zelda: A Link to the Past. Vooral de mini-NES is nog steeds een verkoophit.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Eerste foto's nieuwe retro-versie Nintendo 64 gelekt

PlayStation Classic

Sony doet ook mee met de retro-trend en komt begin december met een heruitgave van de eerste PlayStation. Op die PlayStation Classic staan twintig spellen.

Kijk ook: mini-versie Commodore 64

Meer tech-video's? Volg Bright op YouTube

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`