Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Wearables

Update Wear OS verbetert accuduur smartwatches

16 november 2018 10:48 Aangepast: 16 november 2018 10:59

Google rolt de komende maanden een update van zijn smartwatchsysteem Wear OS uit. Versie 2.2 zal onder andere de accuduur van de smartwatches flink verbeteren.

Liefhebbers van Wear OS-smartwatches kunnen de laatste tijd hun hart flink ophalen. Na ruim twee jaar wachten bracht chipfabrikant Qualcomm de nieuwe Snapdragon Wear 3100-chip uit. Die chip maakt nieuwe Wear OS-horloges sneller, efficiënter en zuiniger.

Daarnaast geeft Google Wear OS nu ook een flinke update, waardoor de slimme horloges prettiger gaan werken. De nieuwste H Update zal Google in de komende maanden gespreid uitrollen. Deze update verbetert onder andere de batterijduur van je horloge. Zodra je batterij minder dan 10 procent over heeft, schakelt de Battery Saver-modus in en laat je horloge alleen nog maar de tijd zien.

Deze feature lijkt een beetje op een softwareversie van de TicWatch Pro die de batterijduur zelfs tot dertig dagen rekt door naar een energiezuinig lcd-schermpje over te schakelen met een minimum aan informatie.

De H Update bespaart nog meer stroom door het horloge in een diepe slaapstand te zetten, nadat het constateert dat het al dertig minuten niet meer om een pols wordt gedragen.

De Smart App Resume werkt nu met alle apps. Je kan dan met alle apps verder gaan waar je gebleven was. Na de nieuwe update is het horloge ook makkelijker uit te zetten door de aan-uitknop ingedrukt te houden en 'uitzetten' of 'herstarten' te kiezen.

Review: smartwatch met 30 dagen accuduur

Meer gadgetreviews, abonneer je op ons YouTube-kanaal


Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore