Economie

Gamestreamingdienst Twitch krijgt concurrentie van YouTube

07 april 2016 10:33 Aangepast: 31 juli 2017 21:30
Beeld © Getty

Twitch krijgt in Nederland concurrentie van YouTube Gaming. Gamers die streamen hoe ze een spel spelen hebben vanaf vandaag de mogelijkheid om te kiezen tussen deze twee platformen.

Bij zowel Twitch als YouTube Gaming kunnen gamers streamen hoe zij games spelen. Meestal wordt daarbij een camera op het hoofd van de speler gezet, zodat ze live commentaar op het spel kunnen geven. Veel jongeren kijken dergelijke streams, onder andere voor vermaak of om beter te worden in een spel.

In tegenstelling tot Twitch kun je bij YouTube Gaming ook mobiele games streamen. De frontcamera van de telefoon wordt dan gebruikt om de reactie van de speler op te nemen. Twitch richt zich daarentegen veel meer op e-sports, de professionele tak van games waarmee gamers professionele wedstrijden spelen en geld verdienen.

YouTube Gaming is eind 2015 door Google gelanceerd, maar is pas sinds vandaag te gebruiken door Nederlandse streamers. Het was al wel langer mogelijk om in Nederland buitenlandse streams via YouTube Gaming te bekijken.

Bekijk ook het item van Z Today over de populariteit van gamestreaming

`