Ga naar de inhoud
Voor thuis

Dolby lanceert eerste eigen koptelefoon

Dolby heeft zijn eerste eigen gadget op de markt gebracht: de Dimension is een koptelefoon om thuis te dragen.

Dolby is waarschijnlijk de bekendste naam op het gebied van audio. Hoewel je de naam tegenkomt op veel speakers en geluidssystemen, zijn die altijd door andere bedrijven gemaakt. Dolby ontwikkelt de audiostandaard, de compressiemethode waarmee het geluid wordt opgeslagen en via de Dolby-systemen klinkt.

Maar woensdag heeft Dolby zijn eerste eigen product uitgebracht: de Dolby Dimension. Het is een koptelefoon die hoofdzakelijk bedoeld is om in huis te dragen, bijvoorbeeld tijdens het kijken van films of series. De koptelefoon zorgt volgens Dolby voor het best mogelijke geluid via Bluetooth.

Je krijgt geen Dolby Atmos-kwaliteit: daar is een uitgebreide speakerset voor nodig, een stereokoptelefoon is niet genoeg. Maar als de film of serie die je kijkt Atmos ondersteunt, zou de koptelefoon daar wel het best mogelijke resultaat uit halen.

Noise-cancelling en doorlaten geluid

De koptelefoon kan aan meerdere apparaten worden gekoppeld, en op één van de oorschelpen zitten knoppen voor snel wisselen tussen apparaten. Naast noise-cancellation heeft de koptelefoon ook een omgekeerde functie: LiveMix, het doorlaten van omgevingsgeluid. Via een bijbehorende app kunnen gebruikers instellen in welke mate ze het geluid om hun heen willen horen naast muziek of filmgeluid.

Voor de rest lijkt de Dimension een vrij doorsnee koptelefoon. Omdat hij niet voor buitenshuis is ontworpen, is hij niet erg draagbaar of opvouwbaar. Wel wordt hij geleverd met een laadstation voor draadloos opladen. De Dolby Dimension is in eerste instantie alleen in de VS te koop voor 599 dollar.

Meer gadgetreviews kijken? Volg het Bright YouTube-kanaal

Vaarwel,
Kijk ook
Vaarwel, koptelefoon met draad
De
Koopgids
De beste draadloze koptelefoons
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl