Verdubbeling

Amazon: 'Er werken 10.000 mensen aan Alexa'

14 november 2018 15:59 Aangepast: 14 november 2018 17:41

In een jaar tijd is het aantal Amazon-medewerkers dat aan de spraakassistent Alexa en de slimme Echo-speakers werkt meer dan verdubbeld.

Inmiddels werken er bij Amazon ruim 10.000 mensen aan het Alexa-project, zegt Dave Limp hoofd van Amazon Devices, tegen The Wall Street Journal. Amazon wil Alexa de komende jaren op veel meer plekken aanbieden, onder meer in hotelkamers, kantoren en in de auto.

In hotels kan Alexa volgens Limp bijvoorbeeld gebruikt worden voor alles van roomservice tot het sluiten van de gordijnen. Het afgelopen jaar is Alexa al naar allerlei apparaten uitgebreid, van magnetrons tot auto's.

Markt slimme speakers

Amazon heeft volgens analysebureau Loup Ventures een aandeel van 51 procent op de markt van slimme speakers. Sinds de start van de Echo-speakers eind 2014 zouden er al bijna 50 miljoen exemplaren van zijn verkocht.

In september 2017 had Amazon nog zo'n vijfduizend mensen aan Alexa werken. Afgelopen jaar groeide het totale aantal werknemers van het bedrijf met 13 procent, naar ruim 600.000 in totaal.

Amazon heeft dan ook de de komst van twee gigantische nieuwe kantoren in New York en Virginia aangekondigd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Waarom Amazon een spraakgestuurde magnetron maakt

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

'Verwacht nog niet te veel van de Google Home-speakers'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van