Ga naar de inhoud
Matras in plaats van stoel

'Prostituees gaan zelfrijdende auto's gebruiken'

Beeld © ANP

Wat gaan we doen als we straks niet meer hoeven te sturen in zelfrijdende auto's? Twee Britse wetenschappers hebben wel een idee.

Volgens onderzoek heeft bijna 60 procent van de Amerikanen wel eens seks gehad in de auto. Scott Cohen (hoogleraar toerisme aan de University of Surrey) en Debbie Hopkins (docent transportwetenschappen aan Oxford) denken dat dat percentage met de komst van autonome voertuigen alleen maar verder omhoog zal gaan.

In een paper dat is gepubliceerd in Annals of Tourism Research, schrijven zij dat de komst van zelfrijdende auto's grote gevolgen kan hebben voor de prostitutiebranche. Sekswerkers die nu nog actief zijn in bordelen, zullen in toenemende mate gebruik gaan maken van zelfrijdende auto's, verwachten de twee wetenschappers.

"Zo'n red light district on the move is niet vergezocht", zegt Cohen tegen Fast Company. "Prostitutie hoeft er zelfs niet legaal voor te zijn. Er gebeuren zoveel illegale dingen in auto's."

Matras

Het voordeel van een zelfrijdend voertuig is onder meer dat de ruimte in een auto heel anders benut kan worden dan nu. Zo kan het stuur weg en is er dus ook geen bestuurdersstoel meer nodig. In plaats daarvan kan de bezitter van een zelfrijdende auto er ook voor kiezen om een matras in de auto neer te leggen.

De onderzoekers verwachten behalve bedden ook massagestoelen in de auto. Slimme ramen die met een druk op de knop verduisterd kunnen worden, moeten voor extra privacy zorgen.

Sneeuw

Het zal overigens nog wel even duren voor het zover is. Zelfrijdende auto's kunnen op dit moment bijvoorbeeld nog altijd niet echt goed omgaan met lastige weersomstandigheden, zoals sneeuw, mist of regen.

Meer tech-video's? Volg Bright op YouTube

Op
Lees ook
Op je telefoon in een zelfrijdende auto? 'De wetgeving loopt hopeloos achter'