Tech

Fintechbedrijf Bux wil gratis aandelenhandel aanbieden

13 november 2018 11:38 Aangepast: 13 november 2018 14:52
Beeld © Bux

Beleggingsapp Bux komt in het eerste kwartaal van volgend jaar met een nieuwe app, waarmee gebruikers zonder transactiekosten aandelen kunnen kopen. Daarmee zet Bux de aanval in op zowel gevestigde brokers als nieuwkomers.

Bux introduceerde in 2014 een app waarmee gebruikers kunnen speculeren op koersstijgingen en -dalingen van aandelen. Gebruikers kopen daarbij geen aandeel, maar een soort optiecontract.

Geen transactiekosten

Nu wil Bux dus ook een dienst aanbieden, waarbij gebruikers ook Europese en Amerikaanse aandelen kunnen kopen zonder dat zij daar transactiekosten voor betalen. Bij grootbanken kost een effectentransactie zo'n 4 à 5 euro, en een miniem percentage van de totale waarde. Internetbrokers als Binck en De Giro rekenen lagere tarieven.

Directeur Nick Bortot van Bux verwacht inkomsten te genereren, door daarnaast functionaliteiten aan te bieden die wel geld kosten. Ook denkt het bedrijf te kunnen verdienen aan extra diensten. "Denk aan een managed account en een fiscaal vriendelijke effectenrekening", zegt Bortot tegen RTL Z.

Concurrentie

Bux is niet de enige partij die gratis handel in aandelen aanbiedt, maar denkt verschillende voordelen ten opzichte van concurrenten te hebben. "Wij hebben een volledig gratis brokerage, en je kan zoveel handelen als je wil, in elk aandeel."

Bovendien zegt het fintechbedrijfje afgelopen jaren een flinke groep - van 2 miljoen - gebruikers te hebben opgebouwd. Bux kan de dienst voorlopig financieren, omdat het vorig jaar ruim 10 miljoen euro bij investeerders ophaalde.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van