Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Neptop

Dit toetsenbord verandert iPad Pro in 'MacBook'

08 november 2018 19:46 Aangepast: 08 november 2018 19:46

Accessoiremaker Brydge komt met een toetsenbord die de nieuwe iPad Pro omtovert tot een MacBook.

Apple presenteerde vorige week de nieuwe iPad Pro-modellen en een vernieuwde MacBook Air. Voor wie niet tussen de twee kan kiezen, heeft acesssoiremerk Brydge een nieuw toetsenbord.

Net als bij eerdere versies van het iPad-toetsenbord van Brydge, wordt de tablet in twee scharnierende haakjes geklikt. De iPad is dan als een laptopscherm te verstellen, iets wat bij het Smart Keyboard van Apple zelf niet mogelijk is: die kan maar in twee standen worden gezet. Ook werkt het ontwerp van Brydge wat fijner op schoot, door het ontbreken van een standaardje achter de iPad en omdat het zwaardere aluminium toetsenbord wat tegengewicht biedt voor de verticaal staande iPad.

Door zijn zwarte toetsen met backlightverlichting lijkt het iPad-toetsenbord van Brydge meer op dat van een MacBook dan het nieuwe iPad-toetsenbord van Apple zelf. Het geheel kan worden dichtgeklapt en heeft een inkeping aan de voorkant voor makkelijker openklappen.

Brydge doet nog mysterieus over of zijn toetsenbord net als voorgaande modellen via Bluetooth wordt verbonden. De iPad Pro heeft een speciale Smart Connector voor accessoires op de achterkant. Apples eigen Smart Keyboard gebruikt die verbinding, waardoor dat toetsenbord nooit opgeladen en draadloos verbonden hoeft te worden. Bij de nieuwe iPads zit die connector achterop in plaats van onderop, mogelijk maakt dat het makkelijker om die gebruiken.

Het toetsenbord van Brydge verschijnt in 2019. De prijs en verdere details worden later bekend. Geïnteresseerden kunnen zich al inschrijven.

Kijk onze review van de nieuwe iPad Pro:

Meer tech-video's? Volg Bright op YouTube


Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore