Ga naar de inhoud
Grote namen

Netflix onthult nieuwe animatieseries

Netflix krijgt de komende jaren opvallend veel animatieseries. De videodienst heeft zes nieuwe animatieprojecten aangekondigd, van de makers van onder meer Vaiana, Inside Out en Finding Dory.

Onlangs kwam het gerucht naar buiten dat Netflix met een eigen animatiestudio zou komen, omdat geanimeerde series en films zo populair zouden zijn op de videodienst. Nu weten we het zeker: Netflix komt de komende drie jaar met zeker zes nieuwe eigen animatie-projecten, met niet de minste namen, schrijft Variety.

Zo komt Netflix in 2020 met de serie Kid Cosmic, van Powerpuff Girls-bedenker Craig McCracken. De serie gaat over een jongetje dat superkrachten krijgt, en het gedoe wat dat met zich meebrengt. In 2021 volgt animatieserie Maya and the Three, een avonturenserie in een mythisch Meso-Amerika. De serie wordt ontwikkeld, geschreven en geregisseerd door Jorge Gutierrez, bekend van The Book of Life en El Tigre. Hoofdverhaal is Jeff Ranjo, bekend van de Disney-film Vaiana.

In 2020 verschijnt The Willoughbys, een computeranimatiefilm van de schrijver en regisseur van Cloudy With A Chance of Meatballs 2. In 2021 komt de 2D-animatiefilm My Father's Dragon, van regisseur Nora Twomey, bekend van de Oscar-genomineerde film T​he Secret of Kells. De film wordt gedreven door Meg LeFauve, die werkte aan Pixar-films Inside Out en The Good Dinosaur.

James Baxter

Hoofd animatie van de nieuwe studio van Netflix is de bekende animator James Baxter, die de animatie overzag voor bekende Disney-films The Lion King, Beauty and the Beast en The Hunchback of Notre Dame. Daarnaast werkt Alex Hirsch, maker van de serie Gravity Falls, ook aan een een nieuw project voor Netflix.

Eerder werd al bekend dat Netflix werkt aan nog een aantal animatieprojecten: Jacob and the Sea Beast (2022), een computeranimatiefilm van Chris Williams (Moana, Big Hero 6, Bolt), Klaus (2019), een 2D-animatiefilm van Sergio Pablos (Despicable Me) en Pinocchio (2021), een stop-motion-film van Guillermo del Toro (The Shape of Water). Daarnaast werkt legendarische animator Glen Keans (The Little Mermaid, Beauty and the Beast, Aladdin, Pocahontas, Tarzan) aan Chinese Netflix-film Over the Moon.

Streamingdienst Disney

Naast kostenbesparing is het grote eigen aanbod van animatieseries op Netflix ook een voorbereiding op de nog te starten streamingdienst van Disney. Het bedrijf staat natuurlijk bekend om zijn animatie, al is ook duidelijk geworden dat Disney werkt aan tenminste één Star Wars-serie en zo'n vier Marvel-series.

Bingen
Lees ook
Bingen maar: dit is nieuw op Netflix in november
Netflix
Lees ook
Netflix opent animatiestudio en Disney werkt aan Marvel-series
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl