Geen onderonsjes

Nieuwe WhatsApp-functie maakt groepschats overzichtelijker

07 november 2018 11:44 Aangepast: 07 november 2018 11:59
Archieffoto.

Een nieuwe functie in WhatsApp moet onderonsjes in groepschats verleden tijd maken. Je kunt makkelijker een privégesprek starten als een reactie op een bericht in een groepsgesprek.

Wie in een drukke groepschat op WhatsApp zit, kent vast het fenomeen van de plotselinge onderonsjes tussen twee mensen. Omdat twee mensen toevallig zin en tijd hebben om te praten, verandert een groepsgesprek ineens in een semi-openbare chat tussen twee mensen.

Om dat te voorkomen zit er in de nieuwste testversie van WhatsApp een nieuwe functie, meldt de site Android Police. Gebruikers kunnen straks op een bericht in een groepsgesprek reageren in de vorm van een privégesprek aan degene die het bericht plaatste.

Privébericht met citaat

In dat privébericht verschijnt dan ook een quote van het bericht waar de ander op reageert. Handig, zo kan er geen verwarring ontstaan over waarom er vanuit een groepschat ineens een privégesprek wordt gestart. Zo'n quote-bericht ziet er hetzelfde uit als de quote-berichten die nu al mogelijk zijn in alle andere chats.

De nieuwe functie wordt de komende tijd uitgerold naar Android en iOS, en werkt dus mogelijk bij sommige gebruikers al.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

WhatsApp gaat reclames tonen in de Status-functie

Kijk ook: drie handige functies in WhatsApp-groepschats

Meer tech-tips? Volg Bright op YouTube


Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore