Zegt Elon Musk

Tesla's pick-uptruck wordt 'Blade Runner-achtig'

02 november 2018 19:13 Aangepast: 02 november 2018 19:12

De pick-uptruck die Tesla gaat maken, zal eruit gaan zien alsof hij rechtstreeks uit de sciencefictionfilm Blade Runner is komen rijden.

Dat zegt Tesla-ceo Elon Musk in een interview met Recode. "Ik kan nog niet ingaan op de details, maar het wordt een echte futuristische cyberpunk 'Blade Runner'-pick-uptruck", zegt Musk. "Persoonlijk ben ik hier het meest enthousiast over."

Musk kondigde de truck al in april 2017 aan, en voorspelde destijds dat het voertuig 'binnen 18 en 24 maanden' zou worden gepresenteerd. En in november vorig jaar toonde Tesla een impressie van hoe het voertuig eruit zal zien.

De Tesla-ceo lijkt niet echt een idee te hebben hoeveel mensen de pick-uptruck zullen kopen. "Ik weet niet of veel mensen deze pickup truck zullen kopen of niet, maar dat maakt me niet uit. Nu ja, het maakt me natuurlijk wel uit. We willen die pickup trucks die op benzine en diesel rijden van de weg."

Roadster

Behalve de pick-uptruck werkt Tesla ook aan de nieuwe Roadster-sportwagen. Die auto moet "in elk opzicht de snelste sportauto worden". "Het is belangrijk om een elektrische sportwagen te hebben die sneller is dan de snelste benzine-sportauto."

Wond

In het interview gaat Musk ook nog in op zijn excentrieke Twittergedrag, waarmee hij zichzelf en Tesla het afgelopen jaar herhaaldelijk in de problemen bracht. "Mijn broer zei: 'Als je jezelf een wond toebrengt, zou je dan alsjeblieft het mes na afloop niet nog een keer willen ronddraaien?'"

Volgens Musk doet hij het allemaal niet opzettelijk. "Soms sta je onder zoveel druk en krijg je te weinig slaap. Dan maak je fouten." Op de vraag of dat probleem inmiddels voorbij is, antwoordt Musk, met een knipoog: "Het is helemaal voorbij. Ik zal nooit meer een fout maken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

SEC en Justitie zijn tweede onderzoek naar Tesla gestart

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Blade Runner 2049: sombere toekomst oogt fenomenaal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore