Ga naar de inhoud
Soundcloud op 2

'Apple Music loopt ver achter op Spotify in Nederland'

Terwijl Apple Music in de VS Spotify al heeft ingehaald en wereldwijd nummer twee is, staat de muziekdienst van Apple in Nederland op plaats drie.

Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat 6 procent van de Nederlanders muziek streamt via Apple Music. Daarmee heeft de dienst een aanmerkelijk kleiner marktaandeel dan Spotify, dat door 43 procent procent van de ondervraagde Nederlanders wordt gebruikt. En ook Soundcloud, dat wordt gebruikt door 8 procent van de Nederlanders, is nog net iets populairder dan Apple Music.

Terwijl Nederland nog een echt Spotify-land is, is Apple Music elders met een opmars bezig. Zo is de muziekdienst van Apple in de VS Spotify al voorbijgestreefd. Wereldwijd heeft Spotify nog wel altijd de meeste gebruikers.

Deze week maakte het bedrijf bekend dat er inmiddels 191 miljoen mensen zijn die minimaal een keer per maand inloggen. Van deze gebruikers hebben 87 miljoen mensen een betaald abonnement. Apple maakte in mei bekend dat het 50 miljoen maandelijks actieve gebruikers heeft voor zijn muziekdienst. Het bedrijf heeft sindsdien geen nieuwe informatie over aantallen gebruikers bekendgemaakt.

Betalen

In totaal maakt 51 procent van de Nederlanders gebruik van streamingmuziekdiensten. Ongeveer de helft daarvan trekt daarvoor ook de portemonnee. 17 Procent van de Nederlanders heeft een betaald abonnement, terwijl 9 procent betaalt via de telefoonaanbieder. Bij die laatste betaalmethode geeft de telecomaanbieder in sommige gevallen een korting van 100 procent en luistert de gebruiker dus alsnog 'gratis'.

Met name jongeren betalen voor muziekstreaming. Bijna tweederde van de tieners en twintigers maakt gebruik van een betaald abonnement voor het beluisteren van Spotify. Bij Spotify-gebruikers van in de vijftig ligt dat percentage op iets meer dan 40 procent, stelt Telecompaper.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl