Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Zonder notch

Deze telefoon heeft aan de achterkant ook een scherm

31 oktober 2018 16:01 Aangepast: 31 oktober 2018 17:05

De Chinese fabrikant Nubia heeft woensdag een nieuwe telefoon aangekondigd waarvan bijna de hele achterkant een oled-scherm is. Dat komt onder meer van pas bij het maken van selfies.

Het tweede scherm op de achterkant van de Nubia X is een volledig 5,1 inch oled-scherm, dat niet zichtbaar is als het uitstaat. Het scherm heeft een resolutie van 1520x720 pixels, wat lager is dan het 6,26 inch lcd-scherm aan de voorkant (2280x1080). 

Geen notch

Door het tweede scherm achterop heeft Nubia de selfiecamera aan de voorkant weggelaten. Gebruikers kunnen nu selfies maken door de telefoon om te draaien en zichzelf op het tweede scherm te bekijken. Aan de achterkant zit een dubbele camera met 16 megapixel en 24 megapixel, wat beter is dan de meeste selfiecamera's die aan de voorkant van smartphones zitten.

Door dit tweede scherm heeft de telefoon voorop geen notch, de inkeping in het scherm waar bij veel smartphones tegenwoordig de selfiecamera in zit. De werking van de twee schermen is te zien in een video op Twitter:

Door het ontbreken van de notch is bij de Nubia X 93,6 procent van de voorkant gevuld met scherm. Het tweede scherm kan volledig verdwijnen achter het gekleurde glas van de achterkant, maar Nubia voegt ook dynamische afbeeldingen toe om de telefoon te versieren.

Het scherm is volgens Nubia ook te gebruiken voor extra besturingsknoppen tijdens het spelen van spellen. 

Spelbesturing met het scherm achterop Spelbesturing met het scherm achterop

Goede specs

De Nubia X beschikt over de Snapdragon 845-chip, de processor die dit jaar in de meeste high-end telefoons te vinden is. De accu heeft 3800 mAh capaciteit, het werkgeheugen is 6 of 8GB en de opslagcapaciteit is 64 of 256GB. Wat betreft specificaties doet het toestel niet onder voor de topmodellen van 2018. 

De Nubia X is voorlopig alleen in China te koop. Het goedkoopste model kost omgerekend 420 euro.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nieuwe Xiaomi-telefoon heeft uitschuifcamera

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore