iOS 12.1

Update iOS verschenen: FaceTimen in groepen en nieuwe emoji

30 oktober 2018 22:20 Aangepast: 30 oktober 2018 22:40
De iPhone XR Beeld © Bright

Apple heeft vanavond de eerste grote update van iOS 12 uitgebracht. Versie 12.1 voegt groepsgesprekken met FaceTime en veel nieuwe emoji toe.

Apple heeft vanavond kort na de aankondiging van de nieuwe iPad Pro’s en de nieuwe MacBook Air de eerste grote update van iOS 12 uitgebracht. Een van de nieuwe features is dat er voortaan groepsgesprekken in FaceTime mogelijk zijn. Dat werkt met maximaal 32 personen. De functie voor groepsgesprekken werd al eerder door Apple beloofd, maar zat niet in iOS 12 toen die update in september werd uitgebracht.

Nieuwe emoji

Ook voegt Apple in iOS 12.1 meer dan 70 nieuwe emoji toe, zoals van een roodharig, kaal en verliefd persoon. Verder kunnen gebruikers van de nieuwe iPhone XS, XS Max en XR voortaan de diepte aanpassen tijdens het maken van foto’s in de portretstand. 

De update lost ook het probleem met selfies op de iPhone XS en XS Max op. Door een softwarefout zagen gezichten er te glad uit. 

Dualsim met de eSIM

Na het updaten naar iOS 12.1 kunnen gebruikers van de iPhone XS en XS Max voor het eerst de ingebouwde eSIM te gebruiken. Met de ingebouwde elektronische simkaart is het makkelijk om van provider te wisselen, omdat er geen fysiek simkaartje meer nodig is. 

De grote Nederlandse providers hebben voorlopig geen plannen om iets met de eSIM te doen. In Nederland zal voorlopig alleen Truphone ondersteuning bieden voor de eSIM in de iPhone XS, zo laat de provider aan Bright weten. De tarieven voor de databundels op de nieuwe iPhones zijn nog niet bekend. Truphone biedt al langer databundels voor de eSIM in de iPad

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Eerste indruk: nieuwe iPad Pro's en MacBook Air

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van