Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voor gamers

Gametelefoon Asus ROG Phone volgende week in Nederland te koop

07 november 2018 11:21 Aangepast: 07 november 2018 11:21

De game-smartphone ROG Phone van Asus komt later deze maand in Nederland op de markt. Vodafone biedt het toestel voorlopig als enige aan.

De ROG Phone gericht op gamers en is onlangs al geïntroduceerd in China. Vodafone zal de ROG Phone zowel los als in combinatie met een abonnement verkopen. Het toestel kost in Nederland 899 euro en is vanaf 14 november verkrijgbaar.

De ROG Phone heeft een 6 inch amoled-scherm met 90 Hz verversingssnelheid en een hoog contrastratio. De telefoon werkt met een Snapdragon 845-chip, die in veel nieuwe smartphones zit, en heeft een relatief grote accu (4000 mAh).

Docks

Voor de ROG Phone verkoopt Asus ook drie speciale docks. Zo is van het toestel met een van de docks een portable spelcomputer met twee schermen te maken. Met een andere dock kun je bij een desktop-pc gamen met muis en toetsenbord. De derde dock voegt fysieke knoppen aan de zijkanten van de telefoon toe.  De ROG Phone heeft programmeerbare ultrasonische touchsensoren aan de zijkanten. Die sensoren zijn te gebruiken als links/rechts-triggers bij gamen in de landschapsmodus. 

Onder het ROG-merk brengt Asus al jaren allerlei hardware gericht op gamers uit, zoals computers, laptops en accessoires.

Razer Phone 2

Bright testte onlangs een andere nieuwe gametelefoon, de Razer Phone 2, met een 120 Hz-scherm en een prijskaartje van 890 euro. Bekijk de review.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Bright Stuff: ASUS ROG Zephyrus M


Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore