Mi Mix 3

Nieuwe Xiaomi-telefoon heeft uitschuifcamera

25 oktober 2018 15:59 Aangepast: 25 oktober 2018 18:08

Het Chinese telefoonmerk Xiaomi komt met een smartphone met een randloos scherm en een camera die uit de bovenkant schuift.

Als we Chinese telefoonmakers moeten geloven, is de inkeping bovenin het scherm, de zogeheten notch, alweer bijna verleden tijd. Na de Chinese concurrenten Oppo met de Find X en Vivo met de Nex, komt ook Xiaomi nu met een high-end smartphone zonder notch en met een uitschuivende camera. Daardoor zitten de cameraonderdelen niet meer in een inkeping in het scherm verstopt. 

De Xiaomi Mi Mix 3 werd vandaag in China onthuld en heeft een groot scherm met minimale randen. In tegenstelling tot veel andere toestellen heeft de Mi Mix 3 ook nauwelijks een 'kin' onderaan het scherm. Het oled-scherm is 6,4 inch groot en heeft de full-hd-resolutie.

De uitschuifbare selfiecamera heeft 24 megapixels met een 2 megapixel sensor voor foto's met kunstmatige scherptediepte, maar geen gezichtsscanner. Voor ontgrendelen gebruikt de nieuwe Xiaomi een vingerafdrukscanner op de achterkant. Daar zit ook een dubbele 12 megapixelcamera met tele- en groothoeklens.

De telefoon gebruikt dezelfde Snapdragon 845-chip die in de meeste huidige high-end Android-toestellen zit. Het werkgeheugen is een voor telefoons ongeëvenaarde 10 GB, al zit die alleen in de duurste uitvoering. De accu heeft een capaciteit van 3.200 mAh.

Europa volgt later

De telefoon is vanaf november te koop in in China, vanaf 3299 yuan (412 euro) voor een uitvoering met 6 GB ram en 128 GB opslag. Het model met 10 GB werkgeheugen en 256 GB opslag kost 4999 yuan (625 euro).Prijzen en beschikbaarheid voor andere landen wordt binnenkort bekendgemaakt. Xiaomi heeft ook al meerdere toestellen in Nederland op de markt gebracht. Volgend jaar volgt nog een variant met ondersteuning van 5G-netwerken. 

Vivo, Oppo en Huawei

Het Chinese telefoonmerk Vivo was deze zomer de eerste met een smartphone met een frontcamera die uit de behuizing aan de bovenkant schuift zodra je een selfie wilt maken. Oppo volgde dat voorbeeld met de Find X, die zowel de frontcamera als die aan de achterkant in een schuivend paneel verbergt. De Find X is ook in Nederland te koop. 

Huawei-merk Honor komt binnenkort met de Honor Magic 2, die de frontcamera ook in een schuifbaar onderdeel heeft. 

Xiaomi nu nummer 4 telefoonmerk

In het tweede kwartaal van dit jaar had Xiaomi volgens onderzoeksbureau Counterpoint een marktaandeel van 9 procent. Daarmee staat het op de vierde plek op de wereldwijde smartphonemarkt, achter Samsung, Huawei en Apple. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van