7,9 inch scherm

'iPad Mini 5 en AirPower over enkele maanden te koop'

24 oktober 2018 13:20 Aangepast: 24 oktober 2018 13:26

Apple zou werken aan een nieuwe iPad Mini, die eind dit jaar of begin 2019 op de markt zou moeten komen. Dat geldt ook voor de vertraagde oplaadmat AirPower.

Dat zegt de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo, meldt 9to5Mac. Volgens Kuo wordt de nieuwe iPad Mini waarschijnlijk niet tijdens het Apple-evenement volgende week in New York gepresenteerd. Daar zou Apple de nieuwe modellen van de iPad Pro presenteren. Ook komt Apple dan volgens Kuo met een vernieuwde Apple Pencil en zeker drie nieuwe Macs, waaronder een goedkopere MacBook.

Een nieuwe iPad Mini zou volgens Kuo een vernieuwde processor en een goedkoper beeldscherm krijgen. Mogelijk zou de tablet tijdens een evenement in het voorjaar van 2019 worden gepresenteerd. De iPad Mini heeft een 7,9 inch scherm en het huidige model werd in maart 2017 gepresenteerd. De chip van de huidige iPad Mini loopt inmiddels echter twee generaties achter op die in van de huidige iPad, ook heeft de Mini geen ondersteuning voor de Apple Pencil en geen meekleurend True Tone-scherm.

Het nieuwe model zou vooral een kleinere versie van de huidige reguliere iPad zijn, met bijvoorbeeld nog steeds Touch ID en een thuisknop. De iPad Pro zou dit jaar van de thuiskop afstappen, en net als nieuwe iPhones ontgrendeld worden met Face ID.

'AirPower nog dit jaar'

De sterk vertraagde draadloze oplaadmat AirPower zou volgens Kuo nog wel dit jaar op de markt kunnen komen. Apple presenteerde AirPower in 2017 naast de iPhone X, maar dankzij technische problemen werd de mat uitgesteld.

Met AirPower kunnen gebruikers hun iPhone, Apple Watch en AirPods tegelijk op één platform opladen. Kuo houdt echter ook nog rekening met een uitstel van de lancering naar begin 2019. De prijs is nog onbekend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Apple-event op 30 oktober 'voor nieuwe iPad Pro'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van