Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
100 landen

'TV-dienst Apple vanaf 2019 wereldwijd beschikbaar'

24 oktober 2018 12:22 Aangepast: 24 oktober 2018 18:07

De videostreamingdienst van Apple zou volgend jaar worden gelanceerd in honderd landen.

Apple lanceert zijn tv-dienst eerst in de VS, in de eerste helft van 2019. Dat zeggen bronnen tegen The Information. In de maanden daarna moet de tegenhanger van Netflix en Amazon Prime Video naar honderd landen komen. Het is niet duidelijk welke landen dat zijn, en of de dienst geleidelijk of in één keer buiten de VS beschikbaar komt.

Ook is niet duidelijk om welke andere landen het gaat, en of Nederland bij die honderd landen zit. Zowel Netflix als Amazon Prime Video zijn in ruim 190 landen te gebruiken.

Alles in één app

Volgens The Information worden de series die Apple zelf voor de dienst maakt gratis. Dat zeiden bronnen van CNBC onlangs ook al. Apple zou dit jaar zo'n 1 miljard dollar investeren in de productie van 24 eigen tv-series. Die series zouden gratis te bekijken zijn op iPhones, iPads en de Apple TV.

Apple zou zijn series gaan aanbieden in een vernieuwde versie van zijn TV-app. In die app kunnen gebruikers dan ook abonnementen afsluiten op andere steamingdiensten, bijvoorbeeld die van HBO. Op termijn zou Apple eventueel van plan zijn om ook voor zijn eigen series geld te gaan vragen, maar het bedrijf zou eerst naam willen maken met een aantal hitseries.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Apple fixt 'beauty-bug' in volgende iOS-update

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore