De X voor 10

De 'R' in iPhone XR staat nergens voor

23 oktober 2018 13:04 Aangepast: 23 oktober 2018 13:59
De goedkopere iPhone XR komt in zes kleuren.

Apple-topman Phil Schiller heeft uitgelegd waar de 'R' voor staat in de nieuwe iPhone XR. Het antwoord is niet echt bevredigend.

Volgens de marketingbaas van Apple, Phil Schiller, moeten mensen niet te veel zoeken achter de letters S en R die Apple meegeeft aan de nieuwe iPhones. "Ik hou van auto's en dingen die snel gaan, en R en S zijn beide letters die gebruikt worden om sportauto's aan te duiden die extra bijzonder zijn", zegt hij in een interview met Engadget.

Schiller staat bekend als liefhebber van de sportauto's van Porsche and Audi. De X staat overigens wel ergens voor, namelijk voor 10. Apple spreekt zelf ook van de 'tien es' en de 'tien er', hetgeen voor veel verwarring zorgt.

Eerder wel een afkorting

Het is niet altijd zo geweest dat de typeletters van Apple nergens voor stonden. Bij de introductie van de iPhone 3GS, de opvolger van de 3G, vertelde Schiller op het podium dat de S stond voor speed, 'want dit is de meest krachtige, snelste iPhone die we ooit hebben gemaakt'.

De iPhone 4S stond voor Siri, aldus Tim Cook, maar vanaf de iPhone 5S en de 5C zijn de letters ongedefinieerd gebleven.

Vanaf vrijdag in de winkels

De iPhone XR, het goedkoopste model van de nieuwe iPhones, is vanaf vrijdag verkrijgbaar, vanaf 859 euro. Het toestel heeft een 6,1 inch lcd-scherm, terwijl de duurdere iPhone XS en XS Max beschikken over oled-schermen.

Bright gaat de iPhone XR reviewen. Subscribe je op ons YouTube-kanaal.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Apple weet zelf ook niet hoe het iPhone XS schrijft

Miniatuurvoorbeeld
Lees nog meer

Phil Schiller: 'Face ID-data niet gedeeld met derden'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van