Draadloze sleutel

Dieven stelen Tesla door sleutel te hacken

22 oktober 2018 16:40

Twee boeven hebben een Tesla gestolen zonder iets te hoeven breken. Ze verlengden het signaal van de draadloze sleutel.

In het Engelse Epping, dertig kilometer boven Londen, is een Tesla-eigenaar ontvreemd van zijn auto. Twee dieven wisten in te breken in zijn Tesla Model S, zonder iets kapot te maken.

De dieven maakten gebruik van het signaal van de draadloze sleutel die de man in zijn huis had liggen. Met hackingsoftware konden ze het signaal verlengen, waardoor het leek alsof ze met de sleutel naast de auto stonden. Hierdoor gingen de deuren direct open.

Het kostte ze slechts 51 seconden om de deur te openen. Meer tijd en moeite kostte het om de oplaadsnoer uit de auto te trekken: ze konden het knopje niet vinden.

Pincode

De eigenaar van de Tesla verzuimde om een pincode in te stellen, zodat deze truc niet mogelijk was geweest. Ook had hij de passieve ontgrendeling van de auto kunnen uitschakelen of de draadloze sleutel in een black box kunnen doen, zodat het signaal geblokkeerd werd.

De eigenaar is bewust van dat hij zijn auto beter had kunnen beveiligen, 'maar dat haalt niet weg dat ik een slachtoffer van diefstal ben en dat deze twee gepakt moeten worden', zegt hij tegen Engadget.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Tesla brengt goedkopere versie Model 3 uit

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore