Smartphones

Getest: Razer Phone 2, de beste telefoon voor gamers?

23 oktober 2018 16:19 Aangepast: 24 oktober 2018 11:20

De nieuwe game-telefoon van Razer heeft enorme schermranden, enorme speakers én een enorme prijs. Bright heeft de nieuwe smartphone getest.

889 euro en 99 cent. Zoveel kost de Razer Phone 2, de nieuwe smartphone van de fabrikant die bekend is van zijn game-hardware in Nederland. Voor dat geld krijg je een scherp scherm, 8 GB aan werkgeheugen en de beste stereospeakers die op een telefoon kunnen zitten. Maar rechtvaardigt dat de hoge prijs? Bekijk de videoreview.

Dik en zwaar

Een kleine week met de Razer-telefoon heeft mij niet overtuigd. Het gigantische meekleurende Razer Chroma-logo achterop is grappig en ik waardeer het stevige en afwijkende design, maar als je de telefoon in je zak hebt, is het wel letterlijk een blok aan je been.

De telefoon is erg dik (0,85 centimeter) en vooral erg zwaar: 220 gram. Dat is 12 gram zwaarder dan een iPhone XS Max, terwijl de XS Max een scherm heeft van 6,5 inch, en de Razer Phone 2 een scherm van 5,7 inch. Daar komt bij dat de Razer zelfs groter dan een iPhone XS Max is, terwijl het scherm veel kleiner is.

Speakers

Dit komt voornamelijk door de gigantische speakers aan weerskanten. Deze speakers geven stereogeluid, wat je vooral merkt bij het kijken van een goede film of tijdens het gamen.

Ze klinken inderdaad veel mooier dan welke andere smartphone-speaker dan ook, maar het mist een goede bas en het blijft daarom blikkerig. Ik had toch wat meer verwacht van speakers die zoveel ruimte innemen.

Fortnite

Een spelletje Fortnite spelen gaat soepel en snel, dankzij het scherm dat met 120Hz erg snel ververst. Wel wordt de telefoon snel warm aan de achterkant.

Vergelijk je het met de telefoon die ik meestal gebruik, de OnePlus 6 die 370 euro goedkoper is, dan zijn de verschillen toch best klein. Op een OnePlus 6 kan je ook prima een potje Fortnite spelen. Het ziet er iets minder scherp uit, maar dat valt bijna niet op.

Conclusie

De gedachte blijft hangen: wat rechtvaardigt de hoge prijs van deze Razer Phone 2? Je moet wel echt een Razer-fan zijn of een game-freak die iets beter geluid wil, wil je bijna 900 euro afrekenen voor deze Android-smartphone.

Specificaties

Scherm: 5,72 inch LCD 1440x2560 met 120Hz

Chips en opslag: Snapdragon 845 (2.80 GHz), 8GB werkgeheugen (RAM), 64 of 128 GB opslag

Camera's achterkant: 12MP AF f1.75 Wide + 12MP AF f2.6 Telephoto, 4K video

Selfiecamera: 8MP FF f2.0, 1080P video

Batterij: 4000 mAh, draadloos oplaadbaar

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van