'Kijk, daar vliegt je pizza'

'Uber wil in 2021 met drones maaltijden bezorgen'

22 oktober 2018 11:39 Aangepast: 22 oktober 2018 13:52
Archieffoto Beeld © Getty

Uber wil al over drie jaar met drones maaltijden bezorgen aan Amerikaanse klanten.

Grote koerier- en techbedrijven, waaronder DHL, UPS en Amazon, werken aan het bezorgen van pakketjes met drones. Ook Uber is dat van plan. De taxidienst zou in 2021 willen starten met de dronebezorgingen aan klanten.

De Wall Street Journal ontdekte een vacature bij UberEats, de maaltijdbezorgdienst van Uber, waarin wordt gezocht naar iemand die een programma kan opzetten voor 'vluchtstandaarden en -trainingen'. De persoon moet 'veilige, legale, efficiënte en schaalbare vluchtoperaties' op poten zetten. De eerste testvluchten zouden in 2019 plaatsvinden. De eerste commerciële dronevluchten zou Uber dan in 2021 in de Verenigde Staten willen maken.

Uber-ceo Dara Khosrowshahi vertelde in mei al dat het bedrijf drones wilde inzetten als onderdeel van UberEats, suggereert deze nieuwe vacature dat Uber een concrete datum voor ogen heeft voor het bezorgen van maaltijden per drones.

Regelgeving

Het is de vraag of de ambitieuze plannen van Uber haalbaar zijn. Zo moet het bedrijf een drone-platform ontwikkelen dat veilig maaltijden thuis kan bezorgen. Nog veel lastiger lijkt het nemen van de drempels rond de wet- en regelgeving. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA moet toestemming geven voor deze drone-projecten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Startup claimt 's werelds snelste bezorgdrone

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Luchtverkeersleiding voor drones moet crashes voorkomen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van