Ga naar de inhoud
Mail en Calendar

Meer standaard-apps Windows 10 binnenkort te verwijderen

Beeld © Bloomberg

Nu kun je slechts een handvol ingebouwde Windows 10-apps verwijderen. Vanaf volgend jaar worden dat er een stuk meer.

In de meest recente preview-versie van Windows 10, build 18262, blijkt het mogelijk om software zoals Calculator, Calendar, Groove Music, Mail, Movies & TV, Paint 3D, Snip & Sketch, Sticky Notes en Voice Recorder makkelijke te verwijderen, schrijft The Register.

Dat is een flinke vooruitgang ten opzichte van de huidige situatie waarbij je slechts een paar voorgeïnstalleerde programma’s, zoals OneNote, Solitaire en Skype, eenvoudig van je computer kunt gooien. Het verwijderen van bijvoorbeeld Mail of Calendar kan handig zijn als je standaard een ander programma gebruikt voor het binnenhalen van je e-mail of het bijhouden van je afspraken.

Desondanks blijven er nog de nodige apps over waarbij het niet mogelijk is om ze te verwijderen. Het gaat daarbij onder meer om de browser Edge en om een aantal apps van derden, zoals Candy Crush Saga.

Troubleshoot

Microsoft is ook van plan een nieuwe Troubleshoot-functionaliteit toe te voegen aan zijn besturingssysteem. Op basis van de gegevens die dit programma op je pc verzamelt, kan de software oplossingen aandragen die al dan niet automatisch worden toegepast.

Fout
Lees ook
Fout in Windows 10-update gefixt: geen gewiste bestanden meer
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl