Tech

Uber zoekt nieuwe groeimarkt, start uitzendbureau

19 oktober 2018 13:40 Aangepast: 19 oktober 2018 14:49
Een fietskoerier van maaltijdbezorgdienst Uber Eats. Beeld © Getty Images

Uber werkt aan een nieuwe tak van het bedrijf: Uber Works. Daarmee wil het taxibedrijf zich binnenvechten op de uitzendmarkt.

Dat meldt de Britse zakenkrant FT. Uber zou volgens anonieme bronnen al enkele maanden aan het testen zijn in Chicago, na een eerdere proef in Los Angeles. Een bron binnen het bedrijf bevestigt aan RTL Z dat het om een vroege pilot gaat.

Het bedrijf zou de stap zetten om er beter voor te staan bij een mogelijke beursgang volgend jaar. Uber zou aan potentiële investeerders willen laten zien dat het meer is dan een taxibedrijf.

Het bedrijf breidde eerder het aanbod van taxiritten al uit met dienstverlening voor het vervoeren van goederen (Freight) en maaltijden (Eats).

Nieuw team opgezet

In personeelsadvertenties is te zien dat het bedrijf een heleboel mensen zoekt voor een nieuwe tak, het 'speciale projectenteam' in Chicago.

Kandidaten moeten affiniteit hebben met 'het veld van on-demand werk' en klaar staan om te kunnen inspringen als het druk is, 'vaak nachten, weekenden, vakanties', staat daarin te lezen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van