Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
đŸ˜ș

Deze kattenbak is altijd schoon en trackt of je kat gezond is

22 oktober 2018 16:06 Aangepast: 22 oktober 2018 16:07

Deze kattenbak filtert automatisch uitwerpselen uit het grit en houdt de gezondheid van je katten bij. Het is een hit op Kickstarter.

Er is kennelijk een grote behoefte aan een geautomatiseerde kattenbak. Het Footloose Kickstarter-project voor een slimme kattenbak heeft al 560 duizend euro opgehaald binnen enkele dagen. Dat is geen kattenpis, want de bak kost ruim 250 euro per stuk. 

De Footloose is een robot en een gezondheidstracker in één. Om de zoveel tijd draait de interne bak met kattengrit en uitwerpselen om zijn as en filtert het apparaat het grit door een grove zeef, terwijl de uitwerpselen naar een aparte opvangbak met een zakje gaan.

De Footloose laat je op je smartphone weten dat de zak vol is. Footloose stopt dan de rotatie van de gritbak. Footloose heeft bovendien ventilatie ingebouwd die de stank filtert. Bovendien heeft de kattenbakrobot infrarood sensoren die katten, andere dieren en kinderen in de buurt waarneemt en de robot doet stoppen met roteren om ongelukken te voorkomen.

De Footloose doet ook aan herkenning van katten aan de hand van het gewicht en het gedrag van de verschillende katten. Dat is belangrijk voor tracken van de gezondheid van de dieren. Footloose houdt precies bij hoeveel iedere kat poept en piest, hoe vaak en hoe lang. Afwijkende data kan er op wijzen dat er iets mis is met de gezondheid van de kat. Uiteraard krijg je daar op je smartphone een melding van.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore