Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Robot de bouwer

Deze robot werkt als bouwinspecteur

12 oktober 2018 15:04 Aangepast: 12 oktober 2018 15:08

Robotfabrikant Boston Dynamics brengt zijn vierpotige robot Spot volgend jaar op de markt. De robot kan de voortgang van bouwprojecten onderzoeken.

Donderdagavond publiceerde de Japanse robotfabrikant Boston Dynamics een indrukwekkende video van de tweebenige robot Atlas die als een freerunner over allerlei obstakels rende en sprong. Maar dat is niet de enige robot waar het bedrijf, onderdeel van Softbank, aan werkt. De vierpotige robot Spot is ook al jaren in ontwikkeling en in een nieuwe video laat Boston Dynamics zien dat Spot bijna gereed is voor gebruik.  

Nadat robot Spot een gebouw in aanbouw in kaart heeft gebracht, kan hij zelfstandig door bouwplaatsen lopen om de voortgang van het bouwproces te inspecteren. De bouwplaatsen in Tokio waar Spot zijn inspecties uitvoert veranderen voortdurend. Bouwvakkers leggen bijvoorbeeld allerlei gereedschappen neer die obstakels voor de robot vormen. Hetzelfde geldt voor vorderingen in de bouw. De ene dag ligt er bijvoorbeeld nog geen deurdrempel en de volgende dag wel. Spot kan ook goed trappen op lopen en moeiteloos door alle deurposten navigeren.

Volgens Boston Dynamics zal Spot in de tweede helft van 2019 voor verschillende toepassingen verkrijgbaar zijn. De prijs is nog niet bekend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Deze robot ontpopt zich tot een freerunner

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore