Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Parkour-robot

Deze robot ontpopt zich tot een freerunner

11 oktober 2018 22:09 Aangepast: 12 oktober 2018 11:14

Robotfabrikant Boston Dynamics leert zijn tweebenige robot Atlas steeds meer vaardigheden. In een nieuwe video lijkt geen enkel obstakel de rennende robot meer te kunnen stoppen.

In de video is te zien hoe de Atlas-robot van Boston Dynamics rennend over een boomstam springt, waarna hij van de ene naar de andere doos omhoog jumpt. De 75 kilo zware robot begint zo al aardig op een freerunner te lijken. 

Eerder liet Boston Dynamics zien hoe de anderhalve meter hoge Atlas een achterwaartse salto deed, rondrende op een landgoed en de deur openhield voor een andere robot. 

Boston Dynamics werkt al sinds 2013 aan de mensachtige Atlas-robot. Het bedrijf werd in 2017 door Google verkocht aan het Japanse Softbank. "Slimme robots zullen de drijvende kracht worden in de informatierevolutie", zei Softbank-ceo Masayoshi Son toen.

Atlas is nog in ontwikkeling en is nog niet koop. Dat geldt medio 2019 wel voor Boston Dynamics' vierbenige robot Spot Mini, die onder meer zelfstandig de afwas kan inruimen. De prijs is nog niet bekend.

Deel de video. Meer tech-video's in je tijdlijn? Like Bright op Facebook.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Autonome robotviervoeter in actie tijdens Bright Day

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Humanoid Sophia flirt met Erwin tijdens interview

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore