Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Superassistent

'Android-oprichter werkt aan nieuw type telefoon met AI'

10 oktober 2018 17:39 Aangepast: 10 oktober 2018 21:32

Essential, het bedrijf van Android-oprichter Andy Rubin, werkt aan een telefoon die vooral is gericht op spraakbediening. Het toestel zou alleen een klein scherm hebben en veel taken automatisch uitvoeren.

Het bedrijf Essential heeft tot nu toe nog geen grote verkoopsuccessen gehad, maar de Amerikaanse startup van Android-oprichter Andy Rubin zou nu werken aan een opmerkelijke nieuwe telefoon. Dat schrijft de doorgaans betrouwbare Mark Gurman van Bloomberg op basis van ingewijden. Het bedrijf zou zijn meeste andere projecten opzij hebben geschoven om zich te richten op een nieuw soort smartphone.

Het toestel zou een kleiner scherm hebben dan de doorsnee smartphone en vooral via spraak worden bediend. De bedoeling zou zijn om een spraakassistent te maken die werkt zoals de assistenten in de film Her. De spraakassistent van Essential zou zo slim moeten worden, dat het bijna een virtuele kloon van zijn gebruiker wordt.

Vervolgens kan de gebruiker dan genieten van een rustig avondje uit eten, terwijl zijn telefoon automatisch antwoord geeft op alle binnenkomende berichten, op de manier zoals de gebruiker dat ook zou doen. In de film Her liep dat uiteindelijk uit op slimme assistenten die het boeiender vonden om met elkaar te spreken dan met hun eigenaar, maar zo'n vaart zal het in de praktijk niet lopen.

Gezien de huidige relatief beperkte mogelijkheden van spraakassistenten, zou Essential zijn nieuwe telefoon vooral in de markt willen zetten als een aanvulling op huidige smartphones. Of als alternatief voor mensen die minder met hun toestel bezig willen zijn.

Subscribe op het Bright YouTube-kanaal voor meer smartphone-reviews

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore