Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Feller scherm

'Nintendo komt in 2019 met nieuwe versie Switch'

04 oktober 2018 11:51 Aangepast: 04 oktober 2018 15:10

Nintendo zou werken aan een vernieuwde versie van de Nintendo Switch, die mogelijk volgende zomer al verschijnt.

Dat zeggen leveranciers en andere ingewijden tegen The Wall Street Journal. Nintendo zou aan een verbeterde versie van de Switch werken om de goede verkopen op peil te houden. De spelcomputer presteert al anderhalf jaar sterk en Nintendo wil concurrerend blijven.

Eén mogelijke verbetering zou een nieuw scherm zijn. De huidige Switch gebruikt een ouder lcd-scherm, een nieuw scherm zou feller, dunner en energiezuiniger zijn. Het gaat daarbij vermoedelijk niet om de nog dure oled-schermen die in high-end smartphones zitten, maar om een nieuwer lcd-scherm. Andere verbeteringen aan hardware en software zou Nintendo nog bespreken.

Langere levensduur

Nintendo heeft tussen de introductie in maart 2017 en eind juni 2018 in totaal 19,7 miljoen exemplaren van de Switch verkocht. Super Mario-bedenker Shigeru Miyamoto heeft al gezegd dat Nintendo de levensduur van de Switch langer dan gebruikelijk wil maken, waardoor de update van volgend jaar mogelijk niet de laatste zal zijn.

Spelcomputers krijgen vaker binnen een generatie een vernieuwde uitvoering. Zowel Sony als Microsoft brachten de afgelopen tijd zowel een kleinere, goedkopere versie als een krachtigere versie met 4K-prestaties uit van de PlayStation 4 en de Xbox One. Nintendo bracht de afgelopen jaren ook al verschillende nieuwe versies van zijn spelcomputers uit, al ging het daarbij altijd om handhelds, zoals de GameBoy Advance, DS en 3DS.

Nieuwe PlayStation en Xbox

Sony en Microsoft werken ook aan opvolgers van hun spelcomputers. Sony's 'PlayStation 5' zou pas in 2020 op de markt komen. Microsoft zou behalve aan een opvolger van de Xbox One ook werken aan een goedkopere spelcomputer, waarmee games alleen via de cloud te spelen zouden zijn.

Eerste indruk: Nintendo Labo

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nintendo voor het eerst op Bright Day: test zelf Labo en Super Mario Party


Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore